Search
Close this search box.

Joop van Zijl presentator bij Radio Flevoland

Joop van Zijl (71), oud-presentator van het NOS-journaal, is vanaf zondag 26 november wekelijks te horen op Radio Flevoland. Hij presenteert vanaf die datum het programma Nieuws en Sport, elke zondag tussen 17.00 en 18.00 uur. Van Zijl na vorig jaar afscheid bij de NOS, maar is nog wel af en toe invaller of als gastpresentator.

Joop van Zijl: “Het blijft leuk werk, en ik wil niet stilzitten’, aldus Van Zijl. ‘Radiowerk blijft boeiend. Ik ben begonnen bij de radio en heb nooit afscheid van dat medium genomen. Veel presentatoren beginnen op de radio en gaan daarna bij televisie werken. Ik ben beide blijven doen bij de landelijke omroep. Het heeft me overigens altijd leuk geleken om bij een regionale omroep te werken. Je staat zo dicht bij je luisteraars.

Dat heb ik heel lang geleden in Nieuw Guinea al gemerkt. Dat was ook een soort regionale omroep. En nu krijg ik de mogelijkheid om bij Radio Flevoland te presenteren. Ik heb wel wat met Flevoland. Het is zo’n aparte provincie. Mijn kinderen wonen er en het boeiende aan deze provincie is dat mensen uit alle windstreken samen komen. Het is als het ware een nieuw volk dat een nieuw bestaan opbouwt op vreemde bodem. Dat fascineert me.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten