Zoeken
Sluit dit zoekvak.

KPN start met gratis digitale radio- en tv-uitzendingen

KPN-dochter Digitenne start in de Randstad met het gratis digitaal uitzenden van publieke landelijke en regionele radio- en televisiekanalen. Dit heeft KPN woensdag laten weten. Voor de ontvangst is een digitale ontvanger nodig, maar geen smart card of abonnement. In de nacht van 10 op 11 december 2006 vindt de omschakeling van analoge naar digitale etheruitzendingen plaats en zijn publieke tv-zenders niet langer analoog te ontvangen. Vanaf dat moment zullen de publieke tv-zenders in het hele land gratis digitaal ontvangen kunnen worden.

Nederland is het eerste land in Europa dat volledig overschakelt op digitale ethertelevisie. Met de omschakeling wordt EUR 11 miljoen per jaar bespaard op de kosten van analoge etheruitzendingen.

Ongeveer 74.000 Nederlandse huishoudens kijken thuis uitsluitend televisie via de analoge ether, zo liet het ministerie van Economische Zaken eerder weten. Er zijn ook mensen die analoge ethertelevisie kijken in hun vakantiehuisje of op hun tweede toestel. In totaal gaat het om ongeveer 220.000 huishoudens. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten