Zoeken
Sluit dit zoekvak.

KRO: misbruik Boer Zoekt Vrouw in brillenreclame

De KRO en Blue Circle, de producent van Boer Zoekt Vrouw, beraden zich op juridische stappen tegen brillenfabrikant Pearle. Het bedrijf heeft de titel en het beeldmerk van het succesvolle KRO-programma zonder toestemming gebruikt in een dagbladadvertentie, zegt een woordvoerder van de omroep.

De advertentie van Pearle, die afgelopen zaterdag in een aantal landelijke dagbladen stond, maakt ‘ernstige inbreuk’ op het merkrecht dat bij de makers van Boer Zoekt Vrouw berust, stelt de KRO. In de gewraakte advertentie is te zien hoe een boer ingespannen over zijn akker tuurt; in de linker bovenhoek prijkt het Boer Zoekt Vrouw-logo.

Bijna 2,9 miljoen Nederlanders keken zondag naar de slotaflevering van het relatieprogramma. “Pearle heeft op een ludieke manier ingespeeld op de hype rond Boer Zoekt Vrouw”, aldus een woordvoerder van de brillenfabrikant. “We hebben er niets negatiefs mee bedoeld. De advertentie doet volgens ons ook geen afbraak aan het tv-programma.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten