Zoeken
Sluit dit zoekvak.

KRO zoekt het ‘Zesde Zintuig’

De KRO komt vanaf woensdag 8 november (20.30 uur) met het nieuwe programma ‘Op zoek naar het Zesde Zintuig’. In een serie van 9 afleveringen wordt onderzocht of er zoiets bestaat als een zesde zintuig. In het programma worden tien mensen die beweren over bijzondere gaven te beschikken aan verscheidene tests onderworpen.

Dit alles onder het toeziend oog van drie onafhankelijke waarnemers: een oud-hoofd commissaris, een kritische journaliste en een illusionist die elk trucje zegt te kennen. De presentatie wordt verzorgd door Karin de Groot.
 
De introductieaflevering is op 8 november, dat is tevens het startsein voor de grootste zoektocht ooit naar de meest begaafde mensen van Nederland. Iedereen die denkt over een zesde zintuig te beschikken kan zich vervolgens opgeven voor de audities. Na een auditie worden de tien beste kandidaten in de praktijk getest onder toeziend oog van de onafhankelijke waarnemers. Bij elke test is, naast Karin de Groot, één van de waarnemers aanwezig. Zij zien erop toe dat elke test eerlijk wordt uitgevoerd en zorgen ervoor dat trucs zijn uitgesloten. In iedere aflevering zal een kandidaat het programma moeten verlaten, zodat uiteindelijk in een finale wordt uitgemaakt wie het best ontwikkelde of meest overtuigende zesde zintuig van Nederland heeft. De volgende aflevering is op 18 februari 2007. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten