Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Maartje van Weegen gaat ‘De Klassieken’ op Radio 4 presenteren

Maartje van Weegen gaat vanaf maandag 4 december het AVRO-programma ‘De Klassieken’ op Radio 4 presenteren. Van Weegen, die al eerder bekend maakte te stoppen met haar tv-werkzaamheden, zal op maandag, woensdag en vrijdag vanaf 09.00 uur de presentatie voor haar rekening nemen. Op dinsdag en donderdag is het beurt aan Nelleke van der Krogt, die het tv-programma Tussen Kunst & Kitch presenteert.

Op tv zal de 56-jarige Van Meegen voor het laatst te zien zijn als presentatrice bij de Provinciale Statenverkiezingen, eind maart 2007. Op woensdag vervult ze dezelfde rol tijdens de uitslagenavond van de Tweede-Kamerverkiezingen. De reden om te stoppen is dat ze het niet zitten om op 60-jarige leeftijd de uitslagen van de verkiezingen te presenteren.

Koningshuiswatcher
Van Meegen is vooral bekend als koningshuiswatcher. Daarvoor kreeg ze geregeld kritiek. Haar werd verweten dat ze niet kritisch genoeg zou zijn. In totaal is ze ruim 35 jaar op tv te zien. Zo is ze jarenlang nieuwslezeres van Het Journaal geweest en presenteerde verder NOVA, het Capitol en Buitenhof.

Van Meegen is goed bekend met klassieke muziek. Ze is al enkele jaren voorzitter van de vakjury tijdens het Grachtenfestival Conservatoriumconcours en als groot liefhebber is zij vaak in concertzalen te vinden. Dat geldt eveneens voor medepresentator Nelleke van der Krogt, die een passie heeft voor klassieke muziek. Nelleke werkt al 27 jaar bij radio en televisie. Ze begon haar carrière bij de AVRO met het kinderprogramma “Op een klein stationnetje” op Radio 4. Hierin werden kinderen door middel van verhaaltjes in contact gebracht met klassieke muziek.

‘De Klassieken’
In ‘De Klassieken’ staan, zoals de naam al doet vermoeden, de grote en bekende componisten en hun muziek centraal. Het programma is in feite als een soort ‘Arbeidsvitaminen van de klassieke muziek’ te omschrijven. Beide nieuwe presentatrices zullen vanaf begin december het muziekprogramma van tekst en uitleg voorzien. [RvB/Radio.NL]

Gerelateerde berichten