Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Meer geklets in ether Liverpool

De Engelse stad Liverpool krijgt binnenkort haar eigen talkradiostation. Afgelopen vrijdag maakte mediaregulator Ofcom bekend dat de nieuwe FM-licentie voor de regio Liverpool gaat naar Emap voor de zender ‘CityTalk’.

In april van dit jaar kondigde Ofcom aan een FM-frequentie te gaan vergeven in Liverpool. In totaal kreeg de mediaregulator 10 aanvragen binnen voor deze frequentie. Afgelopen vrijdag werd bekend dat Emap de gelukkige winnaar is van de nieuwe FM-licentie. De komende 12 jaar mag het mediaconcern een talkstation gaan exploiteren, dat de naam ‘CityTalk’ krijgt.

CityTalk zal praatprogramma’s in de breedste zin van het woord gaan brengen. Dus naast nieuws, sport en discussieprogramma’s, zal de zender ook documentaires gaan uitzenden, alsmede gastprogramma’s. Zo is het de bedoeling dat er regelmatig een lokale politicus achter de microfoon kruipt, om vragen van luisteraars te beantwoorde en zal ook studerend Liverpool zendtijd krijgen. Daarnaast zal wekelijks een Engelstalig station in het Buitenland een uur zendtijd krijgen om het wereldnieuws op eigen manier te brengen.

Het nieuwe radiostation zal overigens gaan uitzenden op de frequentie 105.9 FM, waarmee ongeveer 1,5 miljoen luisteraars bereikt kunnen worden.

Voor Emap wordt CityTalk alweer het derde radiostation in Liverpool. Momenteel is het namelijk al actief met de lokale hitzender Radio City 96.7 en de oldieszender Magic 1548. Het wordt echter de tweede keer dat Emap het gaat proberen met een talkformat in Liverpool. Eind jaren ’80, toen Radio City haar uitzendingen via FM en AM ging splitsen, is al eens geëxperimenteerd met een station met overwegend gesproken woord. Dit station op de middengolf had toevalligerwijs ook al de naar ‘City Talk’. Echter, na een jaar werd het station wegens tegenvallende luistercijfers vervangen door de muziekzender Magic 1548.

Naar alle waarschijnlijkheid zal City Talk intrekken bij zusterstations Radio City 96.7 en Magic 1548 en dat belooft een geweldig uitzicht voor de medewerkers van het station. Beide stations zijn namelijk gevestigd in de 133 meter hoge ‘St. John’s Beacon’, waarmee over geheel Liverpool kan worden uitgekeken. [RS/Radio.NL]

 

Gerelateerde berichten