Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Red Bull Strandrace van SBS in de herhaling

De Red Bull Strandrace in Scheveningen heeft zondag bijna 150 duizend bezoekers getrokken. De race, die voorheen ‘Veronica Strandrace’ heette, werd voor het eerst in vijftien jaar tijd gehouden. Het evenement draagt nu de naam ‘Red Bull Knock Out’. De strandrace, die zondag live op internet te zien was, is nog steeds te zien op internet.

Aan de strandrace deden vijfhonderd coureurs mee. Winnaar werd de Nederlander Marc de Reuver uit Amstelveen. Hij versloeg de Belg Steve Ramon. Derde werd de Fransman Timotei Potisek. Er zijn geen ernstige ongelukken gebeurd. Eén rijder liep volgens de organisatie een gebroken vinger op.

Volgens een woordvoerder van Red Bull is de dag ‘fantastisch verlopen’. “De opkomst was hoger dan we hadden durven hopen. Het motorcrosspubliek laat zich niet afschrikken door wat regendruppels.” Red Bull wil de strandrace volgend jaar graag weer organiseren, zegt de woordvoerder. Of dat ook gebeurt is onzeker, want de gemeente Den Haag moet nog toestemming geven. [Radio.NL/Novum]