Search
Close this search box.

Zegetocht Borat houdt aan in VS

‘Borat’ behield zijn positie op de eerste plek in de Amerikaanse box office, de lijst films met de hoogste omzet. ‘Borat’ haalde ruim 22,5 miljoen euro op.

(Novum/AP) – De film over de Kazachstaanse nepjournalist Borat was ook dit weekeinde een succes in de Verenigde Staten. ‘Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan’ behield zijn positie op de eerste plek in de Amerikaanse box office, de lijst films met de hoogste omzet. ‘Borat’ haalde ruim 22,5 miljoen euro op.

Vorige week ging de film in première in een voor Amerikaanse begrippen schamele 837 bioscopen. Filmanalisten verwachtte niet dat het publiek warm zou lopen voor het alter-ego van komiek Sacha Baron Cohen, die in de VS bekend is van zijn Ali G Show. Toch viel men massaal voor de charmes van de Brit en inmiddels draait ‘Borat’ in 2566 theaters.

Minder gecharmeerd zijn twee corpsstudenten die in de film te zien zijn terwijl ze in beschonken toestand met Borat naar een seksvideo kijken. Volgens de jongens had de komiek hen op het hart gedrukt dat de film niet in de VS te zien zou zijn en dat hun identiteit niet bekend gemaakt zou worden. Omdat ze geen schriftelijke toestemming gaven om gefilmd te worden en door de beelden gezichtsverlies hebben geleden, slepen ze Cohen voor de rechter.

De nummer twee en drie in de box office bleven na dit weekeinde eveneens onveranderd. ‘The Santa Claus 3: the escape Clause’ haalde ruim dertien miljoen euro op en animatiefilm ‘Flushed away’ haalde de dertien miljoen net niet.

[Novum]