Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ofcom schetst toekomst radio Verenigd Koninkrijk: einde strakke formats, lokale en analoge radio?

Dagelijks zetten miljarden mensen hun radio aan om te luisteren naar hun favoriete radiostation. Omdat de FM- en AM-band overvol zitten, is er druk gezocht naar andere mogelijkheden om uitzenden. Eén van deze mogelijkheden is het uitzenden via Digital Audio Broadcasting (DAB). Het Verenigd Koninkrijk is momenteel met ruim 3 miljoen verkochte DAB-ontvangers één van de voorlopers op het gebied van DAB. Maar ondanks dat de toekomst digitaal is, moet ook de huidige ‘analoge’ FM en AM middengolf niet uit het oog verloren worden. Verreweg de meeste inwoners van het Verenigd Koninkrijk luisteren nog via FM en AM naar de radio. Reden genoeg voor mediaregulator Ofcom om de toekomstplannen rondom de radio in het Verenigd Koninkrijk op een rijtje te zetten.

Eind vorig jaar startte Ofcom de discussie over de toekomst van radio in het Verenigd Koninkrijk. Ofcom maakte toen al bekend dat er meer ruimte gecreëerd zou worden voor Digital Audio Broadcasting. Inmiddels heeft de mediawaakhond haar planning omtrent de uitgifte van een nieuw landelijk en diverse lokale multiplexen bekend gemaakt. Lees meer in het DAB dossier

Gerelateerde berichten