Zoeken
Sluit dit zoekvak.

PCM wil belang in AD Nieuwsmedia verkopen

PCM wil zijn belang in AD Nieuwsmedia aanbieden aan mede-aandeelhouder Wegener. Dat heeft Wegener vrijdag bekendgemaakt. PCM bezit 63% van de aandelen in de joint venture, waar Wegener een 37%-belang in handen heeft. De zeggenschapsverhouding is fifty-fifty. PCM-bestuursvoorzitter Ton aan de Stegge liet afgelopen september op het jaarlijkse omroepcongres in Hilversum weten dat hij de samenwerking met Wegener in AD Nieuwsmedia wilde beeindigen. In zijn ogen bestaan er fundamentele verschillen in toekomstvisie tussen beide aandeelhouders.

Ook is hij ervan overtuigd dat AD Nieuwsmedia één aandeelhouder zou moeten kennen. Wegener ziet geen reden de joint venture te beeindigen, maar bestuursvoorzitter Jan Houwert van Wegener liet gisteren al aan Betten Beursmedia weten toch geinteresseerd te zijn in de overname van het belang van PCM. ‘Wegener is in eerste instantie belangstellend, anders zouden we er ook niet in zitten’, zo zei hij.

Over de condities waaronder het aandelenpakket van PCM wordt aangeboden, ‘zal nog overleg moeten plaatsvinden’, aldus Wegener in een persbericht. ‘Trouwen is ingewikkeld. Scheiden ook’, aldus Houwert in het vraaggesprek met Betten.

Of Wegener daadwerkelijk volledig eigenaar wordt van AD Nieuwsmedia, is nog niet zeker. Volgens de statuten van AD Nieuwsmedia, waarin een zogenoemde blokkeringsregeling is opgenomen, kan PCM zijn aandelen in de joint venture alleen verkopen als Wegener hieraan zijn toestemming verleent.

PCM en Wegener stapten augustus 2005 samen in AD Nieuwsmedia. Wegener stelt dat, conform de statutaire bepalingen, desgewenst ‘objectivering van de waardebepaling’ bewerkstelligd kan worden via een door beide aandeelhouders aan te wijzen onafhankelijke deskundige.

Reinier Westeneng van SNS Securities taxeert de waarde van de joint venture op EUR 90 miljoen tot EUR 120 miljoen, wat zou betekenen dat Wegener zo’n EUR 55 miljoen tot EUR 75 miljoen zou moeten betalen voor het belang van PCM. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten