Search
Close this search box.

Rock ‘n’ roll radiolegende keert terug in ether Chicago

De legendarische rock ‘n’ roll deejay Dick Biondi keert terug in de ether van Chicago. Met ingang van deze week zal Biondi (73) elke werkdag van 21 uur tot middernacht te beluisteren zijn op de ‘True Oldies Channel’ (WZZN) in Chicago. Afgelopen week tekende hij hiervoor een contract dat hem meerdere jaren aan het station verbindt, zo meldt de ‘Chicago Sun Times’.

Dick Biondi maakte begin jaren ’60 furore als deejay van de populaire Top 40 zender WLS in Chicago. In 1961 en 1962 werd hij dan ook verkozen tot populairste deejay van de Verenigde Staten. Biondi, die de bijnaam ‘Wild I-tralian’ kreeg, stond vooral bekend om zijn energieke en enthousiaste manier van presenteren. Daarnaast was Biondi door zijn steun mede verantwoordelijk voor het succes van ondermeer Elvis Presley en Jerry Lee Lewis. Maar ook The Beatles hebben een deel van hun succes in de Verenigde Staten te danken aan Biondi, want hij was in 1963 de allereerste deejay in de VS die een plaat durfde te draaien van deze Engelse band.

Na bij diverse radiostation in de gehele Verenigde Staten gewerkt te hebben, ging Biondi in 1984 aan de slag bij de oldieszender WMJK 104.3. De laatste jaren was hij vooral ’s avonds te horen bij deze zender. In juni 2005 verdween Biondi plotseling uit de ether van de ‘Windy City’, nadat eigenaar CBS radio de oldieszender WJMK offerde voor Jack FM. Desondanks bleef Biondi in dienst van CBS Radio en was hij via digitale HD-Radio en het internet te beluisteren. Maar ook hier kwam plotseling een einde aan. In juli van dit jaar werd Biondi tijdens ‘zwarte woensdag’ na ruim 20 jaar trouwe dienst op straat gezet door zijn werkgever.

Ondertussen was ABC Radio (binnenkort Citadel) al met een antwoord gekomen op het verdwijnen van de oldieszender WJMK, want in september 2005 werd de rockzender ‘The Zone’ (WZZN) uit de ether gehaald om plaats te maken voor ‘Chicago’s True Oldies Channel’, dat te beluisteren is op 94.7 FM. Eén van de namen die op het verlanglijstje stond van deze oldieszender, opgezet door Scott Shannon (WPLJ/New York), was Dick Biondi. En dus greep de nieuwe oldieszender haar kans toen Biondi eerder dit jaar op straat werd gezet.

Overigens is Biondi niet de eerste en enige grote naam van WJMK die is binnengehaald door de True Oldies Channel. Vorige maand werd John Landecker al door de zender aangetrokken om de avondspits voor zijn rekening te nemen.

Wie overigens denkt dat Howard Stern kampioen was in het worden ontslagen door zijn bazen heeft het goed mis. Dick Biondi wist in zijn 56-jarige radiocarrière al 24 keer ontslagen te worden. De deejay zelf hoopt overigens dat de 25e keer zal uitblijven. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten