Search
Close this search box.

‘RTL werkt in consortium aan overnamebod op ITV’

RTL werkt samen met private equity-partijen aan een mogelijk overnamebod van meer dan GBP 5 miljard op het Britse commerciele televisiebedrijf ITV. Dat meldt de Financial Times vrijdag. De private equity-partijen zullen volgens de zakenkrant het merendeel van het overnamebedrag op tafel leggen. ITV heeft een marktkapitalisatie van GBP 4,5 miljard en zo’n GBP 1 miljard aan schulden.

ITV wacht nog op een officieel bod van het Amerikaanse kabelbedrijf NTL, dat vorige week toenadering zocht tot het Britse commerciele tv-bedrijf.

Door in zee te gaan met private equity-partijen kan RTL volgens de krant een minderheidsbelang in ITV verwerven zonder de hulp in te roepen van moedermaatschappij Bertelsmann. Deze Duitse mediagroep heeft een belang van 90% in RTL.

RTL, het grootste tv-bedrijf van Europa, gaf geen commentaar tegen de krant op de mogelijke overname. Bestuursvoorzitter Gerhard Zeiler van RTL liet volgens de Financial Times afgelopen maandag nog weten momenteel niet in gesprek te zijn met NTL, maar sloot een overname niet uit. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten