Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Stemfinale Top 2000 op Radio 2 en Nederland 3

Radio 2 gaat er vrijdag (24 november) alles aan doen om nog meer stemmen te verzamelen voor de Top 2000. Op de laatste stemdag staat alles geheel in het teken van de stemfinale. Ook op Nederland 3 wordt er vanaf 20.30 uur volop aandacht besteed aan de stemfinale. Presentatoren Matthijs van Nieuwkerk en Brecht van Hulten maken na het sluiten van de stembussen de tien hoogst genoteerde platen bekend. Kijkers en luisteraars kunnen vervolgens de volgorde via de telefoon en sms bepalen.

Radio 2 trapt vrijdag al om 6.00 uur af met de Stemfinale. Luisteraars kunnen ook telefonisch hun favoriete platen doorgeven. Bekende Nederlanders als Andries Knevel, Frits Wester, Robert ten Brink, Lenette van Dongen, Jeanne Kooijmans en Jack van Gelder zullen de telefoonteams terzijde staan om de stemmen te noteren. Bellen en stemmen via de Radio 2-stempagina kan tot uiterlijk 21.00 uur. Inmiddels is er  veel gestemd; meer dan 1.1 miljoen stemmen, een nieuw record, zijn er uitgebracht op de zevende editie van de Top 2000.

Duo-presentatoren
De reguliere programma’s op Radio 2 maken plaats voor uitzendingen met duo-presentatoren. Zo presenteren Daniël Dekker en Frits Spits tussen 11.00 en 15.00 uur. Hans Schiffers en Bert Kranenbarg nemen de volgende vier uur voor hun rekening. Jan Willem Roodbeen speelt om 19.00 uur voor het laatst Muziekbingo. Vanaf 20.30 uur wordt er op Radio 2 verslag gedaan van de Stemfinale op tv, waar onder andere Marco Borsato en Katie Melua zullen optreden. De Top 2000 zal traditiegetrouw eind december op Radio 2 worden uitgezonden.

Om de Top 2000 in beeld te brengen gaan verslaggevers tijdens de stemfinale langs bij mensen in het land met bijzondere platenhoezen. Foto’s hiervan verschijnen op de website van Radio 2. [RvB/Radio.NL]

Gerelateerde berichten