Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top of the Pops toch van de buis gehaald

Het muziekprogramma Top of the Tops stopt ermee. Dat heeft BNN dinsdag bekendgemaakt. Eind december wordt de laatste aflevering van de show uitgezonden. Het programma laat optredens zien van artiesten die met hun single in de Mega Top 100 staan. Afgelopen zomer stopte de Engelse editie van de show na 42 jaar. Het bestaan van de tientallen buitenlandse edities van Top of the Pops werd hiermee bedreigd.

Deze buitenlandse varianten bestaan namelijk voor de helft uit optredens die door de BBC zijn opgenomen. De rest van de show wordt gevuld met muziekopnamen uit het betreffende land.

Aanvankelijk kondigde BNN aan door te willen gaan met het programma, maar de zender zegt nu dat het onmogelijk is door te gaan zonder de internationale acts die de BBC leverde. “Internationale acts zijn nodig in een chart-programma. En de opzet van Top of the Pops veranderen, was voor BNN geen optie.”

Vrijwel alle grote popmuzikanten zijn ooit te zien geweest in Top of the Pops, van de Beatles en de Rolling Stones tot Nirvana en de Spice Girls. De Nederlandse versie van het programma werd sinds 2000 uitgezonden. De show op BNN wordt momenteel gepresenteerd door Curt Fortin en Sander Lantinga. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten