Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Valse aangifte aanslag PCM-gebouw

De man die de aanslag op het PCM-gebouw in Amsterdam Zuidoost opeiste, heeft een valse aangifte gedaan. De 43-jarige Arnhemmer heeft bekend de e-mail te hebben verstuurd, maar blijkt niet achter de aanslag te zitten. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De man stuurde een dag na de aanslag, die in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 november plaatsvond, een e-mail naar het persbureau ANP. De politie wist de man via technisch onderzoek op te sporen en in Arnhem aan te houden. Agenten namen onder meer diverse computers in beslag.

Het projectiel ontplofte destijds tegen de betonnen gevel van het gebouw aan de Van der Madeweg, waar onder meer de Volkskrant, Trouw en NRC Handelsblad worden gedrukt. Er raakte bij de aanslag niemand gewond, wel sneuvelden er enkele ruiten.

Een dag na het incident arresteerde de politie twee vrouwen. Ook zij bleken niets met de aanslag van doen te hebben en werden de volgende dag vrijgelaten. Dinsdagavond besteedt het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Bij RTV Noord-Holland krijgt de zaak woensdagavond aandacht. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten