Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Winnaars WAF Awards 2006

Tijdens de tweede editie van het Wereld Audio Festival (WAF) in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum zijn afgelopen donderdag de prijswinnaars van de WAF Awards bekend gemaakt. Het WAF is een initiatief van hoofdsponsor Radio 1 en stelt nieuwsradio centraal. Dat doet het WAF door een congres te organiseren voor makers van Nederlandstalige nieuwsradio.

Tijdens het congres werden workshops gegeven door radiomakers uit binnen- en buitenland. Radiomakers konden insturen voor de categorieën ‘Kort Nieuws’, ‘Sport’, ‘ Reportage’ en ‘Primeur’. Verder zijn de winnaars van de Radio 1 Publieksprijs en de Wereldomroep Aanmoedigingsprijs bekend gemaakt.

Radio 1 Publieksprijs:
De Radio 1 Publieksprijs is gewonnen voor de Vlaamse produktie: ‘De clochard: Moord als fait-divers’ van Geert Spillebeen (VRT). Op de tweede plaats eindigde Femke de Walle van Omroep Fryslan en op de derde plaats Jeroen van Dommelen.

Aanmoedigingsprijs
De Wereldomroep Aanmoedigingsprijs, voor inzenders onder de dertig jaar en/of minder dan vijf jaar in het vak, is toegekend aan: ‘Terug naar de Zuiderzee’ van Martijn Grimmius (KRO). [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten