Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Yvon Jaspers veilt Televizierster voor goed doel

Yvon Jaspers biedt haar zilveren Televizierster ter veiling aan. De opbrengst van het sieraard gaat naar de Prikactie van de KRO en Memisa/Cordaid die van 10 tot 17 december loopt. Bij het kindervaccinatieprogramma van de hulporganisatie worden kinderen op Papoea Nieuw Guinea ingeënt tegen ziektes als mazelen en kinkhoest.

De blonde presentatrice, die één van de zes presentatoren van het nieuwe KRO-televisieprogramma Nederland Te Koop is, hoopt dat haar onderscheiding minimaal duizend euro zal opleveren. Jaspers werd onlangs door de Nederlandse televisiekijkers gekozen tot beste televisievrouw en kreeg daarom het zilveren sieraad in haar bezit.

De veiling van de ster start gelijktijdig met de veiling van privé-spullen van de andere presentatoren van Nederland Te Koop. Zo gaan de slaapkamerlamp van Anita Witzier en de eerste videocamera van Derek Bolt ook onder de hamer. Pronkstuk van de veiling is een echte ets van Rembrandt. Presentator Rob Kampues kocht hem in de eerste aflevering van het televisieprogramma voor driehonderd euro. Deze uitzending is op 9 november te zien. In het televisieprogramma gaan de presentatoren op zoek naar de verhalen en mensen achter advertenties.

De veiling verloopt via de website van het programma. Op 2 december 20.00 uur wordt die geopend en bieden is mogelijk tot dinsdag 12 december 20.00 uur. De hoogste bieders krijgen hun aankopen in Deventer in handen op de slotdag van de actie, op 17 december. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten