Search
Close this search box.

Zwitserland kiest voor nieuw audiocodec DAB [Update]

De Zwitserse mediaregulator BAKOM heeft bekend gemaakt gebruik te gaan maken van het nieuwe audiocodec voor Digital Audio Broadcasting (DAB). Dankzij deze techniek kunnen radiostations met minder bandbreedte en een betere geluidskwaliteit uitzenden via DAB. En omdat de stations minder bandbreedte innemen dan bij de oude techniek het geval is, heeft BAKOM besloten om de capaciteit voor commerciële radiostations uit te breiden van drie naar acht.

Eerder dit jaar besloot BAKOM ook ruimte ter beschikking te stellen voor commerciële radiostations in Zwitserland. Momenteel zijn hier namelijk alleen de publieke radiostations via DAB te ontvangen. Afgelopen zomer werd de verdelingsprocedure voor drie plaatsten op een nieuw DAB-multiplex voor het Duitstalige gedeelte gestart. Begin deze maand sloot officieel het inschrijftermijn voor de capaciteit.
Lees verder in het DAB dossier.

Gerelateerde berichten