Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nederlandse Maryam Hassouni wint Emmy Award

De Nederlandse actrice Maryam Hassouni heeft een internationale Emmy Award gewonnen in New York. Ze werd verkozen tot beste actrice voor haar rol in ‘Offers’.

De Nederlandse actrice Maryam Hassouni heeft een internationale Emmy Award gewonnen in New York. Ze werd verkozen tot beste actrice voor haar rol in de film ‘Offers’. De Emmy Awards zijn de belangrijkste televisieprijzen van de Verenigde Staten.

‘Offers’ gaat over een man en een vrouw die verstrikt raken in een strijd tussen terreur en antiterreur. Naast Hassouni speelt Jacob Derwig een hoofdrol in de film. De regie is in handen van Dana Nechustan, van wie de film ‘Nachtrit’ momenteel in de bioscopen draait.

Nechustan was ook verantwoordelijk voor de regie van de televisieserie ‘Dunya en Desie’, waarin de 21-jarige Hassouni de rol van Dunya speelde. De serie was in 2004 genomineerd voor een internationale Emmy Award, maar nam deze prijs toen niet mee naar huis.

[Novum]