Gordon wil Nederlandse Oprah worden bij Talpa

Gordon wil in Nederland in de voetsporen treden van talkshowkoningin Oprah Winfrey. De 38-jarige zanger en presentator wil op Talpa dagelijks een ‘Oprah-achtig’ programma op de buis brengen, zegt hij in de decembereditie van het maandblad BLVD. Hij kreeg die ingeving onder meer door zijn ergernis over de programmering van de tv-zender.

Overtuigd van het succes van zijn talkshow sms’te hij Talpa-baas John de Mol. “Ik geef je nog één kans. Om 18.00 uur ga ik dagelijks een uur een Oprah-achtig programma doen en jij hebt je kijkcijfers terug.” Volgens Gordon vindt De Mol het een topidee. “Ik weet gewoon dat ik dat kan. Mensen vertrouwen mij.”

Het blonde kijkcijferkanon denkt zijn ambitieuze plan zonder moeite te kunnen combineren met zijn vele andere bezigheden. Sinds hij in augustus een relatie kreeg met de 28-jarige Bartho Boer, heeft hij eindelijk weer rust gevonden, verklaart hij. “Ik heb veel meer energie omdat ik nu niet meer nachtenlang op zoek ben naar vertier en seks.”

Net als het Amerikaanse multitalent Oprah Winfrey probeert Gordon op zo veel mogelijk vlakken succes te behalen. Onlangs lanceerde hij zijn eigen kledinglijn By Gordon en kondigde hij aan een internetmagazine te beginnen met winkel- en restaurantrecensies. Verder is de productie van een Gordon-Hummer een optie. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten