Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het Radio.NL maandoverzicht van: juni 2006

Radio.NL publiceerde dit jaar elke eerste week van de maand een overzicht van wat er de afgelopen maand allemaal gebeurd is in de mediawereld. In de laatste dagen van december zullen alle overzichten herhaald worden om het jaar nog één keer voorbij te laten komen. Vandaag de maand juni.

Heibel over SLAM!FM
Er is ruzie ontstaan tussen Duncan Stutterheim van ID&T en 2Hmedia: het bedrijf van Lex Harding, Ruud Hendriks en Marcel Dijkhuizen. De drie ondernemers kochten eind vorig jaar tweederde van SLAM!FM van ID&T voor ruim vier miljoen euro. Het overige deel zou ook gekocht worden, maar dat weigerde 2HMedia. SLAM!FM bleek nagenoeg bankroet te zijn. De rechter heeft bepaald dat de aandelen niet verkocht hoeven te worden voor het oorspronkelijke bedrag. Inmiddels hebben de partijen de zaak geschikt en zijn alle aandelen in handen van 2Hmedia.

En dan is het weer tijd voor de radioroulette
Wouter van der Goes stapt over van 3FM naar Q-music. Bij dat station wordt hij DJ en programmadirecteur. Peter van den Hurk gaat ook naar Q-music en gaat weg bij Caz! Albert-Jan Sluis volgt hem op in de avond. Jeroen Pauw stopt bij Radio 1 met Storing en Met het oog op morgen. Astrid de Jong en Lucella Carasso volgen hem op. In Jeroen’s laatste ‘Met het oog op morgen’ waren John en Linda de Mol te gast. Erwin van der Bliek van SLAM!FM gaat naar Curaçao om op Dolfijn FM de ochtendshow over te nemen van Maarten Schakel. En tot slot is Peter Snijders is gestopt bij Radio 10 Gold.

De soap bij de Publieke Omroep
Er komt maar geen einde aan de discussie over de Publieke Omroep. Er is nu een organisatie opgestaan die heeft gepleit voor twee televisie- en drie radiostations. Ook zou de Wereldomroep een onderdeel moeten worden van de NOS. Het lijkt er echter op dat de Publieke Omroep nog even geduld moet hebben gezien de huidige politieke chaos. De Publieke Omroep is daar niet blij mee.

Kort nieuws
Het is RTL FM niet gelukt om het besluit over kavel A9 te schorsen. Dit houdt in dat 100% NL vanaf 8 juli op de frequenties van RTL FM uit mag gaan zenden. – Radio.NL heeft sinds 6 juni 2006 een tweede podcast: het Radio.NL dagoverzicht. In drie minuten wordt je iedere werkdag bijgepraat over het laatste medianieuws. Luister mee via www.radio.nl/dagoverzicht.xml – Rob Stenders heeft een pilot opgenomen van zijn televisieshow ‘Late Vermaak’. Het is nog onduidelijk welke zender de muzikale comedy game uit wil gaan zenden. – Het Commissariaat van de Media stelt een onderzoek in naar de themazender Top 2000. De Publieke Omroep zou door het starten van het station aan concurrentievervalsing doen volgens de Vereniniging van Commerciële Radio. – Jan Versteegt zit op zwart zaad. Op zijn website heeft hij een oproep geplaatst waarin hij vroeg om geld over te maken op zijn rekening.

De luistercijfers
Radio 538 is weer terug op de vertrouwde positie van lijstaanvoeder. Sinds december moest de zender het stellen met plek twee, maar inmiddels is Radio 538 weer voorbij Radio 2. Bij Caz! is er heel wat werk te verzetten, want 0,3% marktaandeel is verdwenen, waardoor de teller nu nog slechts op 1,6% staat. 3FM krijgt 0,3% erbij en datzelfde percentage verdwijnt bij Radio 1. De Top 3: Radio 538 (11,5%) – Radio 2 (11,0%) – Sky Radio (9,7%).

Podcast
Onze maandoverzichten zijn ook als podcast te downloaden. Voeg radio.nl/podcast toe aan uw programma en luister mee. De mp3 met leuke fragmenten is ook hier te downloaden.