Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: maandag 8 januari (1)

De commerciële zenders RTL 5, RTL 7, Veronica/Jetix en het Duitse ARD verdwijnen wellicht van de kabel. De regionale programmaraad Zuidoost Brabant stelt dit voor in zijn onlangs uitgebrachte – voorlopige – advies. De kabelexploitanten in de regio (UPC en KT Waalre) kunnen er voor kiezen deze zenders toch in hun pakket te handhaven. Zij moeten dan wel andere zenders inleveren. De regionale programmaraad wil RTL 5, 7 en Veronica van de kabel omdat er al genoeg commerciële zenders op de kabel zitten.

Bij RTL 5 treedt bovendien meer vervlakking op. Kinderzender Jetix biedt geen toegevoegde waarde binnen de programmering voor kinderen. Dat doet Nickelodeon wel, aldus de programmaraad, die deze zender in zijn advies handhaaft. De ARD moet het loodje leggen, omdat deze zender overlap heeft met andere publieke omroepen die de raad adviseert op de kabel te handhaven. De programmaraad wil twee nieuwe zenders een kans geven. Het gaat om TV Oase en Animal Planet. Lees verder

Evers
Het Ringfeest van Radio 538 deejay Edwin Evers op 2 februari in Podium in Hardenberg was zaterdag binnen een half uur uitverkocht. In Hardenberg ontstond een run op de kaartjes van het muziekfeest ter ere van Evers. Die won vorig jaar de Gouden Radio Ring. De organisatie werd verrast door een lange rij wachtenden voor de kassa. De rode draad op het feest is een optreden van de Edwin Eversband met bekende artiesten die nog geheim zijn. De opbrengst van het feest gaat naar de kinderafdeling van het Ropcke Zweersziekenhuis in Hardenberg. Lees verder

Vara
Jongeren hebben vertrouwen in de media. Dit bleek vrijdag uit een onderzoek van het VARA-programma ‘De Leugen regeert’. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau De Vos & Jansen onder 500 jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 29 jaar. Nieuwslezer Philip Freriks is volgens 67,8 procent de meest betrouwbare persoon als het gaat om informatievoorziening. Van de jongeren noemt 34,2 procent de televisie de belangrijkste bron van informatie. Internet en kranten delen de tweede plaats met 21,3 procent. Lees verder

Corry
Corry Konings is de troef van SBS in de koude ijsdansoorlog met RTL. De 55-jarige zangeres is weliswaar geen achttien meer en ziet er evenmin uit als een lichtvoetige ballerina, maar dat is juist haar charme. SBS gelooft dat ze kijkers trekken doordat mensen willen zien hoe ’zelfs aan een oudere deelnemer’ pirouettes worden geleerd. Aan Corry’s ijver zal het in ieder geval niet liggen: haar 23 jaar jongere vriend Wim filmt alles. ’s Avonds op de bank kijken ze samen terug. “Het oogt steeds sierlijker.” Lees verder

SBS
Jody Bernal heeft weer een nieuwe uitdaging. Hij wordt presentator. Vanaf maandag verzorgt de 25-jarige zanger dagelijks een update van de SBS-ijsdansshow Sterren dansen op het IJs. Jody stond zelf in de finale van het programma, die hij verloor van Hein Vergeer. Daarna kreeg hij een rol in Holiday on Ice. Ook gaat de zanger een rol spelen in de musical Fame, later dit jaar. Lees verder

Samsung
Samsung Electronics zegt een technologie te hebben ontwikkeld waarmee digitale televisie signalen verzonden kunnen worden naar televisies in auto’s en mobiele apparaten als dvd, game en muziekspelers. De elektronicagigant hoopt hiermee een standaard te hebben ontwikkeld voor draagbare digitale televisie. Lees verder

Persbureau
Een Iraakse medewerker van het persbureau Associated Press is vrijdag vermoord teruggevonden. De 28-jarige Ahmed Hadi Naji werd vermist sinds hij 30 december ’s ochtends met de motor van huis was vertrokken om naar het werk te gaan. De omstandigheden van zijn dood zijn onduidelijk. Zijn lichaam werd vrijdag aangetroffen in een lijkenhuis. Hij was met een schot in het achterhoofd omgebracht. Naji werkte sinds tweeënhalf jaar als koerier en in voorkomende gevallen als cameraman voor AP. Hij laat een vrouw en een 4 maanden oude tweeling achter. Lees verder

TV
Alleen hun namen al zaaien angst in de harten van witte rappers: Vanilla Ice. Snow. Kevin Federline. Er zíjn wel succesverhalen – Eminem, de Beastie Boys, natuurlijk – maar over het algemeen hebben blanke mc’s het niet gemakkelijk in hun zoektocht naar respect. Misschien verandert dat door The White Rapper Show, een nieuwe reality tv-programma dat vanaf maandag in de Verenigde Staten wordt uitgezonden. Het idee is simpel: tien blanke amateurs betrekken een appartement in de beruchte wijk de South Bronx in New York, de bakermat van de hiphop. Daar moeten zij zich bewijzen met hun ‘rhymes’ en raps en respect verdienen. Voor de winnaar ligt een cheque van 100.000 dollar klaar, 76,300 euro. Presentator is Michael ‘MC Serch’ Berrin, bekend van de bescheiden hit The Gas Face uit de jaren negentig. Hij zal twintig deelnemers hiphop-geschiedenis bijbrengen en aan hun rappend vermogen schaven. Lees verder

Minivibrator
De minivibrator “celebrator”, die tussen 19 en 25 december gratis bij het vrouwenblad Flair zat, is bijna 150.000 keer over de toonbank gegaan. “De celebrator heeft met bijna 150.000 exemplaren uitstekend verkocht. Flair heeft een gemiddelde verkoop van 127.600 exemplaren”, zegt An Bouckmans, hoofdredactrice van Flair. Lees verder

YouTube
Een Braziliaanse rechtbank heeft YouTube verzocht de populaire videodienst op zwart te zetten zolang de dienst er niet in slaagt een seksvideo van het populaire Braziliaanse model Daniela Cicarelli te verwijderen. De zaak loopt al maanden. Lees verder

BNN
Patrick Lodiers (35), de in Vlissingen geboren programmamaker bij BNN, won in 2006 een Gouden Beeld voor ‘Over mijn lijk’ en met de Lama’s veroverde hij de Televizier-ring. Zijn programma ‘Je zal het maar hebben’ heeft hij inmiddels overgedragen aan BNN-collega Ruben Nicolai. Lees verder

Baarn
RTL-show Dancing on Ice komt vanuit Studio Baarn. ,,We zijn nog in trek bij grote shows”, meldt Gijs Dorrestijn van Studio Baarn. In de studio is een ijsbaan aangelegd. De trainingsbaan ligt in een pand van Dorrestijn in Soest. Dorrestijn wil op dit moment verder geen commentaar geven vanwege de felle concurrentie tussen RTL en SBS6, dat met Sterren Dansen op het IJs tegelijkertijd een zelfde programma heeft. Aan Dancing on Ice wordt dit jaar meegedaan door onder anderen Kelly, Winston Gerschtanowitz, John Jones, Marilou le Grand en Quinty Trustfull. De serie start 12 januari. Lees verder

Media
De Nederlandse media lieten het niet of slechts ten dele zien, maar op internet wordt het veelvuldig bekeken: de beelden van de ophanging van Saddam Hoessein. Bijna vijf miljoen keer was het gisteren al bekeken, het filmpje op de videosite van Google dat de executie van Saddam Hoessein van begin tot eind toont. Internetters plaatsten het op de website nadat ze het elders op het net vonden. Aangeprezen met teksten als: ’De complete executie’ en ’De Saddam-executie ongecensureerd’. De beelden zijn op tal van websites terug te vinden. Lees verder