Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: woensdag 3 januari

Het traditionele nieuwjaarsconcert in Wenen is maandag op televisie uitgezonden in 53 landen en bekeken door circa vijftig miljoen mensen. Dat hebben Oostenrijkse media dinsdagmiddag gemeld. In Nederland keken 1,1 miljoen mensen, zo werd eerder dinsdag al bekend. Volgens de organisatie van het muzikale evenement zal volgend jaar voor het eerst een Fransman dirigeren, de 82-jarige Georges Prêtre.

De afgelopen vier jaar stond Zubin Metha voor de Wiener Philharmoniker. Lees verder

BBC
De Britse rockgroep Queen is door de luisteraars van BBC Radio uitgeroepen tot „de beste Britse band aller tijden”. Queen kreeg zelfs vierhonderd voorkeurstemmen meer dan The Beatles. The Rolling Stones kwamen op de derde plaats, gevolgd door Oasis en Take That.Deze vijf groepen kwamen als beste naar voren uit een lijst van duizenden genomineerde bands. Lees verder

Gier
Waldemar Torenstra wordt de nieuwe De Gier in de politieserie Grijpstra & amp; De Gier. De beminnelijke acteur volgt Roef Ragas op die het na vier seizoenen voor gezien houdt als de vrijgezelle Rinus de Gier. Lees verder

Tv-evangeliste
De vier kinderen van de broer van de Amerikaanse televisie-evangeliste Darlene Bishop hebben haar voor de rechter gedaagd, omdat zij ten onrechte heeft beweerd dat God haar broer heeft genezen. Dat meldde de Britse The Independent dinsdag. De tekstschrijver Darrell ‘Wayne’ Perrey is echter achttien maanden geleden aan keelkanker overleden. Lees verder

Columnpje
Fractieleider Ronald Sörensen van Leefbaar Rotterdam wil dolgraag een column op Radio Rijnmond, omdat de regionale zender volgens hem politiek veel te links is. Dat heeft hij zondagochtend gezegd in de oudejaarsuitzending van Radio Rijnmond. Lees verder

Shouf
Het tweede seizoen van de televisiekomedie Shouf Shouf! De Serie legt minder nadruk op cultuurverschillen tussen Marokkanen en Nederlanders. “Die grappen over geiten hebben we nu wel gehad”, vertelt Tim Oliehoek, die de regie voor de helft van de afleveringen op zich nam. De serie is vanaf 26 januari te zien bij de Vara. Lees verder

Lokaal
De harde wind zaterdagavond en -nacht heeft weliswaar maar beperkt schade aangericht, de gevolgen zijn er niet altijd minder om. In het Belgische Roeselare werd zaterdagavond de veertig meter hoge zendmast van de lokale radiozender Radio Bingo door de storm omvergeblazen. De mast kwam terecht in de tuin van de buurvrouw. Er vielen geen gewonden. Lees verder

TMF
De politie en burgemeester van Staphorst hebben ten onrechte het bericht verspreid dat zanger Ali B vuurwerk zou hebben afgestoken in de buurt van een rouwstoet. De advocaat van Ali B, Lauk Woltring, liet zaterdag weten dat de reputatie van de bekende rapper door de beschuldiging bewust beschadigd wordt. De zanger overweegt juridische stappen tegen de gemeente te nemen. Lees verder

Dart
De winst van darter Raymond van Barneveld in het darttoernooi van profbond PDC is maandagavond door 1.434.000 SBS6-kijkers gadegeslagen. Dat blijkt dinsdag uit gegevens van de Stichting KijkOnderzoek. Door die overwinning onttroonde ‘Barney’ wereldkampioen Phil Taylor en verdiende 150.000 euro. Lees verder

Next
Dagblad NRC.next stopt met de dienst Pluk, waarmee lezers via sms een link naar een internetpagina kunnen opvragen. De dienst werd volgens de krant te weinig gebruikt.Met Pluk kunnen onderweg en/of offline verkregen links op internet gemakkelijk toegesturd worden: op papier of reclamebord staat een viercijferige ‘Plukcode’. Die kan de lezer/passant sms’en naar een vast nummer van Pluk. Als hij daar is geregistreerd krijgt hij die link op een eigen persoonlijke pagina. Lees verder

100
Radiozender 100%NL ontslaat dj Bert van Lent op staande voet omdat hij in een uitzending het mobiele telefoonnummer van een vrouwelijke collega van het station had bekendgemaakt. Hij deed daarbij een seksueel getinte oproep om haar te gaan spammen. Dit maakte programmadirecteur Herbert Visser van het landelijke FM-station maandag bekend. Lees verder

Kooi
De Gouden Kooi als uitweg. Natasia koos ervoor en heel Nederland viel over haar heen. ‘Mensen projecteren hun eigen problemen op mij.’ Sinds dag één van het programma De Gouden Kooi is ze in opspraak. Vooral het feit dat ze haar kinderen in de steek liet, doet half Nederland over haar heen vallen. Al haar uitspraken en acties in De Gouden Kooi worden bekritiseerd. Vooral negatief. Natasia (32), trekt zich er inmiddels niets meer van aan. Ze werkt hard aan haar doelen en is ervan overtuigd die te halen. ,,Falen is geen optie voor mij. Ik heb nu eenmaal een grote wilskracht en een keiharde discipline. Er zijn teveel mensen die hopen dat ik het niet zal halen. Nou, die hebben het mis.’’ Lees verder

Wegener
Uitgever Wegener heeft vorig jaar ongeveer net zoveel bedrijfsresultaat behaald als in 2005. Dat liet de bestuursvoorzitter van het concern, Jan Houwert, dinsdag weten in zijn nieuwjaarstoespraak. Dat resultaat zal daarmee uitkomen rond 50,5 miljoen euro. Lees verder

Louis
Het rechercheteam dat al ruim een jaar onderzoek doet naar de moord op de Nijmeegse activist Louis Sévèke, probeert elke bezitter van een bordeauxrode Opel Vectra uit begin jaren negentig te achterhalen. Een auto van die kleur en dat merk met daarin twee mannen is gezien op de plek waar Sévèke op 15 november 2005 werd doodgeschoten. Lees verder

GPD
De hoofdredacteur/directeur van de Geassocieerde Pers Diensten (GPD), Henk Dam, heeft zijn ontslag ingediend. Dat heeft hij dinsdag laten weten. Dam was twaalf jaar als directeur/hoofdredacteur aan de GPD verbonden. Lees verder

TMF
Wie tijdens de nieuwjaarsnacht naar TMF heeft gekeken, zag tussen middernacht en 2 uur wellicht enkele racistische nieuwjaarswensen op het scherm rollen: van ‘geen gezever, weg met die neger’ tot ‘elke makkak is ne zak’. Volgens Phillipe Van Roey, persverantwoordelijke van TMF, komt dat door een technische fout bij smspartner Storedesk. Lees verder