Radiobitches: site over radiovrouwen online

De Veronica Radioschool heeft donderdag een nieuwe website gelanceerd onder de naam Radiobitches. Op de website staan interviews, biografieën, audiofragmenten, fotoreportages, een forum en het laatste nieuws. Het doel van de website is om de Nederlandse radiovrouwen, van dj’s tot producers tot nieuwslezers, meer onder de aandacht te brengen.

Volgens Radiobitches kent Nederland naar verhouding weinig vrouwelijke radiomakers ten opzichte van andere landen in Europa. “Terwijl een luisteraar juist steeds meer lijkt te willen weten over radiopersonality’s, bevinden radiovrouwen in Nederland zich in een verborgen wereld. Radiobitches vraagt zich af waarom en breekt de wereld open door te laten zien wie de vrouwen zijn. De website geeft de bezoeker handvatten zich ze te laten inspireren en van de vrouwen te leren”, aldus de website.

Astrid de Jong, producer van de Coen en Sandershow op 3FM, is in ieder geval enthousiast over het project. “Gek is dat: als er maar radio voor staat vind ik het helemaal niet erg om bitch genoemd te worden.” Op de site is ook een interview met Edit den Doosch te lezen. Volgens haar is de radio een typische mannenwereld en doorbreek je dat lastig. ”Het is al eeuwen zo en de mannen willen dat graag zo houden. Misschien dat de volgende generatie anders tegen vrouwen aankijkt. Ik heb zelden het idee gehad dat ik ergens welkom was bij een station, er zijn altijd mensen fel tegen mijn manier van presenteren.” [JS/Radio.NL]