Rob Stenders verbaasd over succes popquiz

Rob Stenders, ex-deejay bij het voormalige Yorin FM, presenteert tegenwoordig wekelijks een tv-programma op Tien, de nieuwe naam van Talpa. Elke donderdag presenteert hij daar de popquiz ‘Late Vermaak’ (uitgesproken als leedvermaak), en op dinsdag is bij Tien de herhaling te zien. De eerste aflevering scoorde verrassend goed met 410.000 kijkers, afgelopen donderdag waren het er 229.000.

Stenders is blij met zijn nieuwe programma ,„Ik heb het nog niet eerder meegemaakt dat ik na een programma 48 sms’jes kreeg. Kennelijk vinden de mensen het leuk”, zegt Rob Stenders zondag in de Telegraaf, toch blijft hij verbaasd over het succes van Late Vermaak.

Toen Stenders stopte bij Yorin FM raakte zijn carrière een beetje in het slop. Daarna ontstond het idee om iets op televisie te gaan doen. Samen met Eyeworks werd een pilot van een nieuw tv-programma gemaakt. “We hebben het programma eerst aan RTL aangeboden, want daar sta ik nog enkele maanden onder contract. RTL wilde het echter niet en vervolgens kwamen we vrij snel bij Tien uit, waar ze meteen enthousiast reageerden”, aldus Stenders.

Yorin FM / Caz
In 2004 ging Stenders van de Vara bij 3FM naar Yorin FM, waar hij vier ton per jaar verdiende, en zijn eigen platen mocht draaien. Toen Yorin FM begin 2006 werd verkocht aan SBS kreeg Yorin FM de naam Caz, maar Stenders kon niet overstappen, want daar moest hij volgens een vast format platen draaien en hij had geen eigen keus meer, zijn ’vrijheidsclausule’ moest hij opgeven bij Caz. “Ik mocht nog maar één plaat per uur zelf kiezen, de rest werd opgelegd. Vreemd dat je Rob Stenders wilt hebben, maar dat je dan wel alles wat Rob Stenders is aan Rob Stenders wilt veranderen. Mijn conclusie is dan ook dat Caz mij helemaal niet wilde hebben, maar dat ze dat om juridische reden niet uitspraken.”

Stenders werd werkeloos en kon zijn contract bij RTL uitdienen. “Het gekke is nu dat ik voor Tien werk en door RTL word betaald. Ik ben uitgeleend. Dat leidt tot rare situaties: Tien wilde met mij onderhandelen over mijn salaris, maar ik kon ze meteen doorsturen naar RTL.”

3FM / Arrow
Toch was hij het afgelopen jaar nog diverse keren op de landelijke radio te horen. Enkele weken geleden was hij nog op Arrow te horen en daarvoor was hij drie weken invaller van Claudia de Breij op 3FM, zijn oude werkgever. Ook is hij wekelijk sop zijn eigen internetstation KXradio te horen.

Of Stenders zich te oud vind om nog radio te maken “Ja, langzaamaan wel, maar nu dus nog niet. Ik volg nog steeds alle nieuwe dingen op de voet en zo lang ik dat leuk en interessant vind, ben ik volgens mij niet te oud.”

Radio 2 / Q-music
„Omdat ik ook wel weet dat de ultieme vrijheid niet meer bestaat, moet ik een station zoeken waar de muziek een beetje bij me past.” Stations waar Stenders graag radio zou willen maken zijn 3FM, Arrow Classic Rock, maar natuurlijk ook Radio 2 en Q-music.

Veronica
“Ik heb het radiolandschap onder mijn kont zien veranderen en de diversiteit is ernstig verdwenen. Zenders maken gebruik van een beperkte lijst nummers en dat gaat op den duur ook de luisteraar irriteren, daar ben ik van overtuigd. Laatst kwam een installateur bij mij thuis een kraan repareren. Hij herkende mij en begon over de radio. Hij vertelde dat hij enige tijd naar Veronica had geluisterd maar was afgehaakt, want die hebben volgens hem maar tien cd’s.” [Radio.NL/Telegraaf]