Zoek
Sluit dit zoekvak.

Erik de Zwart mogelijk naar Slam FM

Volgens Radiovisie wordt de laatste dagen druk gespeculeerd over de toekomst van het landelijke radiostation Slam FM. Afgelopen week zou een rechtszaak dienen, Lex Harding zou door mede-eigenaar Ruud Hendriks vanwege financiële bekommernissen gedagvaard worden, maar de rechtszaak ging op het laatste moment niet door.

Zaterdag liet Erik de Zwart weten ‘iets’ met Lex Harding te ontwikkelen. Wat dit inhoud werd niet bekend gemaakt. “Ik ben namelijk een hele goede dj: die weet wanneer hij zijn mond moet houden.” Ook op de vraag of ze Slam FM tot iets nieuws gaan omvormen, blijft hij stil. “Ik zeg niks.”

In de Nieuwe Revu zegt De Zwart: “Lex en ik kennen elkaar 27 jaar en hebben veel leuks gedaan samen: Veronica, 538, TMF. We zijn in gesprek om iets te ontwikkelen. Maar niet zoals bij 538, want daar hadden we met meerdere aandeelhouders te maken. Daar heb ik geen zin meer in. Als je linksaf wil, moet dat meteen kunnen. Niet dat je eerst de goedkeuring van anderen moet vragen.”

De Zwart vertelt ook over het debacle Noordzee FM. Daar was hij radio-directeur. “Het begon aan te slaan in de doelgroep”, zegt De Zwart over het RTL Boulevard-achtige format. “Maar de luisteraar voor je winnen vergt geduld. Dat had John de Mol niet. […] John had nooit aan Noordzee moeten beginnen, hij had meteen 538 moeten kopen. Maar toen ik bij Talpa kwam, had-ie Noordzee FM ineens al.” Erik de Zwart had ook liever Robert Jensen niet bij de zender gehad. “Jensen was niet mijn keus. Ik wilde rustig bouwen. Maar John wilde alles in één keer doen. Daar zit afbraakrisico in. Gordon en Jensen konden elkaar niet uitstaan. Jensen maakte van zijn toko een eigen eiland. Tot en met het dichttrekken van de luxaflex, waardoor je de studio niet in kon kijken.” [Radio.NL/Radiovisie]