Geen toekomst voor belspel presentatoren

Dagelijks zijn er belspelletjes te zien op de Nederlandse televisie zenders. SBS, RTL en Talpa zenden vele uren belspelletjes uit. Maar de kijkers hebben vaak het gevoel dat ze worden opgelicht door de presentatoren. De bewijzen zijn tegenwoordig vaak te vinden op de website YouTube waar regelmatig filmpjes te zien zijn met uitleg.

Ook bij onze zuiderburen is het vaak raak. Kranten in België schrijven tegenwoordig al regelmatig over gesjoemel met belspelletjes. Waarschijnlijk zijn de kranten in Nederland nog niet zo ver om er veel aandacht aan te geven. De taak van presentatoren is spelletjes spelen met de kijkers, zo veel mogelijk mensen laten bellen, maar ze willen hierbij zo weinig mogelijk prijzen geven.

Grote prijzen, zoals 10.000 euro, worden maar zelden vergeven. De kijkers worden wel verleid om te bellen zodat ze een grote prijs van 10.000 euro kunnen winnen. Na het winnende antwoord, wat een kind van 5 meestal ook kan weten, moet men nog een tweede spelletje spelen. Aangezien dit tweede spel digitaal gespeeld wordt is het niet te controleren en verliest de kijker (bijna) altijd.

Geen toekomst meer
De presentatoren denken vaak dat ze met het presenteren van belspelletjes sneller carrière maken in de tv-wereld, maar dat gebeurt tegenwoordig nog maar zeer zelden tot nooit. Als men eenmaal de ‘stikker’ belspel- presentator heeft gekregen is het snel afgelopen met de carrière. Daarna hebben ze geen toekomst meer in de tv-wereld en is het afgelopen.

Ze komen nooit meer verder dan een irritant spelletje spelen in de nachtelijke uren op tv. Dankzij een trouwe lezer is hier ook een overzicht te vinden van veel presentatoren die de belspelletjes in het verleden hebben gepresenteerd. [Radiowereld.NL]

Arlette AdrianiAriane MeyerBabette van VeenBorka FlorentinusBrigitte HamersChristine van der HorstCaroline SonneveldCeline HuijsmansChristof WijnhoudDenise KoopalDoesjka DubbeltDounia LkoundiEllemieke VermolenErik PeekelGaby van NimwegenGigi RavelliGisela OttoHarold VerwoertInge IpenburgJaco KirchjungerJacqueline VizéeJacqueline AronsonJeremy SnoJeroen SmitsJeroen van der BoomJohn WilliamsJoost BuitenwegJoost van der StelJolanda MartiJudith AnsemsJudith PeereboomKristina BozilovicKevin BrouwerKim-Lian van der MeyLars ZantmanLeo DriessenLiselotte FilippoLucille WernerLutein van KranenMarco Verhagen,  Marilou le Grand,  Martin van BatenburgMartijn van den BerghMelise de WinterMichiel AkkermanMike StarinkMirjam BouwmanMirjam van MaurikMonique HugenNatasha van den Brand HorningeNathalie RenfremNafthaly HirchiNiels CuijpersNick NielsenNienke DiscoOdette SimonsPernille la Lau,  Raymond Havelaar,  Remco van der VeenRiska VolkertsSabrina van den HoekSabrina Tiebosch, Sandra GreveSanne HeijenSandraSharon WinsSmadar MonsinosSophia de BoerStella GommansStephanie StradmannValerie ZwikkerWim RijkenWytske Kenemans. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten