Gesjoemel bij belspelletjes op tv

Volgens ‘De Morgen’ wordt er ook in België op televisie veel gesjoemeld in belspelletjes, men noemt het zelfs ‘schering en inslag’. Dat beweert tenminste een grote groep internetgebruikers die een speciale site heeft gemaakt om “het bedrog” van de belspelletjes in kaart te brengen.

Om dit te bewijzen, plaatsten ze al meer dan honderd filmpjes op de website YouTube met fragmenten van irritante belspelletjes uit België waar een geurtje aan zit.

Zo veranderen bijvoorbeeld spelregels tijdens de uitzending en blijken de juiste antwoorden fout te zijn, of worden enveloppen verwisseld tijdens de belspelletjes.

Niet alleen in Belgie irriteren kijkers zich aan de belspelletje. Ook in Nederland wordt er veel over geschreven. In Nederland is het landelijke radiostation Caz onlangs van start gegaan met belspelletjes op de radio. Dit wordt gepresenteerd door Harold Verwoerd, ook bekend als presentator van belspelletjes op televisie. [DeMorgen/Radio.NL]

Gerelateerde berichten