Zoek
Sluit dit zoekvak.

Belspel presentator Kevin Brouwer neemt ontslag

Belspel presentator Kevin Brouwer heeft onder zware druk van de media toch ontslag genomen, nadat hij eerst was geschorst door Endemol. De belspel presentator beledigde afgelopen week op RTL4 een donkere collega bij SBS6 voor een ‘veredelde zwarte piet’. De belspel presentator probeerde op deze manier de kijkers bij zijn spel te houden.

Kevin Brouwer probeert al jaren vanuit het belspelvak een carrière als serieuze showmaster te beginnen. Hij is momenteel ook regelmatig bij RNN7 te zien. Ook was hij in het verleden korte tijd te horen bij het regionale radiostation Fresh FM. 

Het liefst zou hij een eigen show willen presenteren. Maar door dit fragment lijkt zijn carrière te eindigen op de landelijke televisie.

Kevin Brouwer: “Naar aanleiding van de berichtgeving in ‘De wereld draait door’, wil ik iedereen laten weten dat ik het enorm betreur dat een ongelukkige opmerking, die ik tijdens een live uitzending heb gemaakt, nogmaals wereldkundig wordt gemaakt. Geloof me, ik ben absoluut niet racistisch en discriminatie is iets waar ik mij verre van houd. Het is nooit mijn bedoeling geweest iemand te kwetsen en zeker niet mijn gewaardeerde SBS collega. Het spijt me dan ook ontzettend als ik dat met deze opmerking toch heb gedaan.”

Op de website ‘De Wereld Draait Door’ werd verbaasd gereageerd door de kijkers, zijn spijtbetuiging had weinig success. “Spijt van de opmerking?? Na die 2 keer gemaakt te hebben is dat wel een beetje ongeloofwaardig. Wat mij betreft hangt hier inderdaad een ontslag in de lucht…”

Een andere reactie luidde: “Nu lees ik het pas goed, dhr Brouwer heeft geen spijt van de opmerking, hij betreurt het alleen dat de opmerking nog een keertje is uitgezonden. Met andere woorden, de VARA is fout en niet dhr Brouwer zelf. Dit maakt het er allemaal niet beter op”.

Maar ook: “Kevin, als je op de nationale tv dit soort opmerkingen maakt -en dan ook nog 2x achter elkaar- dan ben je wat mij betreft afgeschreven. Ik heb direct toen ik het hoorde en van de verbazing was bekomen een e-mail naar RTL4 gestuurd, en even later naar De Wereld Draait Door. Dit is uitermate onfatsoenlijk, en het spijt me vreselijk voor je, maar hier horen consequenties bij”. [De Wereld Draait Door/Radio.NL]

Bekijk hier het fragment met belspel presentator Kevin Brouwer
Zie ook: Geen toekomst voor belspel presentatoren
Zie ook: Fons van Westerloo: kijkers belspelletjes belazerd
Zie ook: Belspelletjes op RTL gaan gewoon door
Zie ook: Belspelletjes op Caz gaan gewoon door
Zie ook: ‘De belspelletjes op televisie zijn onwettig’
Zie ook: Consumentenbond: ‘Belspellen in strijd met gedragscode’

Gerelateerde berichten