Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rob Stenders terug naar 3FM [Update]

Rob Stenders is vanaf 7 mei tussen 12.00 en 14.00 uur terug bij 3FM. Stenders, die woensdag 42 is geworden, neemt de Vara uren over van Claudia de Breij op 3FM van maandag tot en met donderdag. Dat zei hij woensdagmorgen in het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM. Welke naam het programma krijgt is nog niet bekend. Claudia de Breij stopt al op 26 april. Het programma wordt tussen 26 april en 7 mei tijdelijk door iemand anders overgenomen.

Rob Stenders wordt geboren op 18 april in 1965 Tilburg. Na eerst op enkele piraten in Nederland en België te hebben gedraaid, begint hij in 1985 aan zijn landelijke radiocarrière. Hij komt bij de VARA terecht. Voor Hilversum 3 presenteert Rob onder andere de ‘Verrukkelijke 15’. Na vier jaar besluit Rob de VARA te verlaten en naar Veronica te gaan. Hier maakt hij samen met Jeroen van Inkel het programma ‘Stenders & Van Inkel’. Ook presenteert Rob “Countdown” voor Veronica TV. Onenigheid met Lex Harding zorgt ervoor dat Rob in 1991 Veronica verlaat en wil stoppen met radio maken.

Niet lang daarna begint hij toch weer bij Power FM. Daar houdt hij het maar een week vol en omdat Lex Harding Veronica verlaat om Radio 538 te beginnen, keert Rob terug naar het oude Veronica-nest. Hij maakt onder meer ‘Shock Radio’, ‘Oh wat een nacht’, ‘Outlaw Radio’ en ‘D’Rob of d’r onder’ op Radio 3. Ook is Rob wekelijks op Radio 1 en 2 te horen.

In 1995 gaat Veronica commercieel en besluit Rob om samen met Jan Hoogesteijn een alternatieve popzender op te richten: Kink FM. Rob is er programmaleider en presenteert ’s middags tussen 17.00 en 19.00 uur zijn programma. In het weekend is hij ook nog te horen op HitRadio Veronica met ‘D’Rob of d ‘r onder’. Na een jaar vertrekt Rob met onenigheid bij Kink FM. Kort daarna is hij enige tijd op Jazz Radio te horen, maar in 1997 maakt hij zijn come-back bij de VARA. Hij gaat de uren tussen 14.00 en 16.00 uur vullen, uiteraard samen met Fred Siebelink die eveneens de overstap van Kink FM naar de VARA maakt.

Waneer Edwin Evers in 2000 Radio 3FM verruilt voor Radio 538, moet er een nieuw ochtendprogramma komen bij 3FM. Ondanks dat hij geen ochtendmens is, besluit Rob toch de stap te maken en vanaf april 2000 presenteert hij ‘Stenders Vroeg’ tussen 6.00 en 9.00 uur voor de VARA op 3FM. Uiteraard doet hij dit samen met Fred Siebelink. Bij de VARA is Rob ook te horen in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 1.00 en 3.00 uur met ‘Freakolympics’.

In 2004 maakte Rob Stenders bekend dat hij overstapt naar het commerciële Yorin FM. Op 14 juni van dat jaar begint zijn ochtendshow op het nieuwe Yorin FM. Kenners voorspellen een goede toekomst voor het station, maar die verwachtingen komen niet uit. Het station weet het magere marktaandeel niet omhoog te krijgen, terwijl ondertussen de geldkraan maar door blijft stromen. Vele formatwijzigingen blijken niet het gewenste effect te hebben en dus besluit RTL om het station te verkopen aan SBS.

Stenders ging in 2005 niet mee naar van Yorin FM naar Caz. In de zomer van 2006 mocht al hij tijdelijk het radioprogramma van Claudia overnemen op 3FM tussen 12.00 en 14.00 uur. Ook was hij voice-over bij programma’s op Tien en hij kreeg zelfs een eigen televisieprogramma: ‘Stenders Late Vermaak’. Ook was hij bij Tien jurylid in het tvprogramma ‘Just two of us. Naast 3FM blijft hij ook nog regelmatig te horen op zijn eigen internetstation KX Radio. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten