Dave Leusink (Wild FM Hitradio) over Rick van Velthuysen (Radio538)

Op de weblog van de Radio538 DJ Rick van Velthuysen is een artikel verschenen over Wild FM Hitradio en over haar directeur Dave Leusink. Dit, naar aanleiding van een artikel afgelopen week op Radio.NL over de nieuwe Hitradio positionering van Wild FM. Radio.NL was benieuwd naar de mening van Dave Leusink en vroeg om een reactie.

Dave Leusink reageert: “Ik vond vanochtend in mijn mailbox het bericht van een kennelijk gefrustreerde mijnheer Van Velthuysen. Ik kon er smakelijk om lachen en was eigenlijk niet van plan te reageren. Maar nu er naar gevraagd wordt: Ik was verbaasd om deze reactie van een volwassen man die al wat jaartjes meedraait in de radiobusiness. Ik probeer mij in te houden, maar iemand met een gedateerde jaren ’80 DJ-stijl die toch op een ‘jongeren’ zender zijn ding doet dat nog graag jongeren bediend, kan ik helaas niet al te serieus nemen”

“Het is een onderschatting van Wild FM Hitradio dat bij ons alleen op onderzoekscijfers zou worden afgaan. Dertig procent is op onderbuikgevoel en zeventig procent is op onderzoeksresultaten gebaseerd, even globaal. Dit omdat wij niet zo arrogant willen zijn om te denken dat wij het altijd bij het rechte eind hebben. Wij zijn hier zelfs trots op en promoten dit on-air door middel van sweepers voor www.vetteplaylist.nl. Wellicht dat mijnheer Van Velthuysen nog een beetje moet wennen aan deze vernieuwde manier van radio maken”

“Overigens heeft zijn bericht ons geïnspireerd voor een aantal spontane ludieke guerrillamarketing acties, waarvoor nog dank. Ik zou hem verder willen aanraden wat vaker naar Wild FM Hitradio te gaan luisteren, dan wordt hij vast wel weer wat vrolijker! En hierbij zou ik het willen laten” [Radiowereld.NL]