Vierde gratis krant DAG verschijnt dinsdag

De nieuwe gratis krant DAG verschijnt dinsdag. De krant wordt uitgedeeld op zo’n 52 stations, ligt in bakken bij diverse hogescholen en vrijwel alle filialen van Albert Heijn. DAG is een initiatief van uitgeversconcern PCM en telecombedrijf KPN die spreken van een ‘crossmediaal nieuwsplatform’. Het nieuws wordt naast de gratis krant via een website en de mobiele telefoon verspreid.

De krant verschijnt op tabloidformaat in een oplage van 300 duizend, zegt algemeen directeur Edwin Tromp van DAG. Eind dit jaar moet de oplage zijn gestegen tot 400 duizend exemplaren. De krant is dinsdag ook direct te downloaden via de mobiele telefoon. Daarnaast verschijnen later dit jaar artikelen van DAG op tv-schermen in de treinen van de Nederlandse Spoorwegen.

Volgens Tromp onderscheidt DAG zich omdat het een nieuwsmerk is dat uitzendt over ‘verschillende kanalen’. Daarbij zullen de website en diensten voor de mobiele telefoon toevoegingen zijn op de krant. “De website is geen kopie van de krant. Zo komen er veel bloggers aan het woord en kunnen mensen op het nieuws reageren”, zegt de directeur.

DAG richt zich ook sterk op beeld. Daarbij wordt in de krant vaak verwezen naar filmpjes die via de telefoon zijn te downloaden. De middenpagina wordt regelmatig verzorgt door magazines als Bright, Glamour en VT Wonen. “Deze tijdschriften hebben grote redacties die zijn gespecialiseerd in bepaalde onderwerpen. Daar willen wij van gebruikmaken”, stelt Tromp.

De krant richt zich op mensen tussen de 20 en 49 jaar. Daarbij spreekt het multimediale concept waarschijnlijk vooral mensen tussen de 20 en 34 aan, voorspelt Tromp. “Die groep is gewend om veel met internet om te gaan.” De directeur houdt zich er niet zozeer mee bezig dat de concurrenten van DAG zich ook op deze leeftijdsgroep richten. “Wij kijken niet zozeer naar onze concurrenten maar geloven in dit concept.”

DAG wordt de vierde gratis krant in Nederland na Spits, Metro en De Pers. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten