Nominaties Radiobitches Awards 2007 bekend

De Nederlandse radiovrouw wordt dit jaar eindelijk in het zonnetje gezet tijdens de Radio Bitches Awards 2007. Nederland kent naar verhouding weinig vrouwelijke radiomakers ten opzichte van andere landen in Europa. Om deze reden werd begin dit jaar de website radiobitches.nl gelanceerd door de Veronica Radioschool, dé website met alle informatie over Nederlandse radiovrouwen.

De nominaties van de Radiobitches Awards 2007 zijn dinsdag officieel bekend geworden. Er worden awards uitgereikt in de categorieën: Beste DJ/Presentatrice, Grootste Radiotalent, Beste Nieuwslezer, Beste Producer, Beste Station en tenslotte is er ook nog een Oeuvre Award.

Marlous Löffelman op 538 (zie foto)
Afgelopen week zijn de genomineerden overvallen door het Radiobitches team en er werd enthousiast gereageerd. Zo werd Marlous Löffelman (zie foto) middenin de uitzending van Rick van Velthuysen op Radio 538 gefeliciteerd met haar nominatie in de categorie Beste Producer. Andere genomineerden zijn onder andere Claudia de Breij, 100%NL, Froukje de Both en Hannelore Zwitserlood.

Stemmen op de favoriete radiovrouw
Een overzicht van de genomineerden staat hieronder, Stemmen op de favoriete radiovrouwen kan via de website Radiobitches.nl. 5 juni 2007 zullen voor de eerste keer de Radiobitches Awards uitgereikt worden in de Sugarfactory in Amsterdam. Tijdens een spetterende avond worden er awards uitgereikt aan de beste vakvrouwen uit de Nederlandse radiowereld.

Wie zijn de Radiobitches
Radiobitches.nl is één van de activiteiten van de Veronica Radioschool. Naast de uitgebreide opleiding tot radiomaker, biedt de Radioschool jongeren de kans om radio te maken op het webstation V-Radio en in het studentenprogramma Whatever. Ook is de Radioschool een online platform voor radiominded Nederland. [Radiowereld.NL]

Beste DJ/Presentatrice
– Claudia de Breij (Claudia D’r Op/3FM)
– Eline la Croix (Eline la Croix/100%NL)
– Froukje de Both (Niels & Froukje/Radio 538)
– Jeanne Kooijmans (Café Kooijmans/Radio 5)
– Lucella Carasso (Radio 1 Journaal, Met het Oog op Morgen/Radio 1)

Grootste Radiotalent
– Annemieke Schollaardt (Uruzgan FM/3FM)
– Demi Saulic (Demi/Juize.FM)
– Kristel van Eijk (Kristel Kicks/Slam FM)
– Metha de Vos (Metha de Vos/Kink FM)
– Simone Wijnands (Simone Wijnands/100%NL)

Beste Nieuwslezer
– Fleur Wallenburg (3FM)
– Hannelore Zwitserlood (Q-music)
– Jasmijn van Dijk (Radio 538)
– Marion Jager (Radio Veronica/Sky Radio)
– Mijke van Wijk (Caz!/BNR Nieuwsradio)

Beste Producer
– Astrid de Jong (Giel/3FM)
– Carla Versloot (Gouden Uren/Radio 2)
– Lenna van den Haak (Timur Open Air/Caz!)
– Maricha Kroeske (Met Michiel/3FM)
– Marlous Löffelman (WeekendRick/Radio 538)

Beste radiostation
– 100%NL
– 3FM
– BNR Nieuwsradio
– Kink FM
– KXradio

Gerelateerde berichten