Moslimorganisatie veroordeelt moord op journalist

De Organisatie voor de Islamitische Samenwerking (OIC) heeft woensdag de moord op Steven Sotloff gehekeld. Dat heeft Al Arabiya News woensdag gemeld. “Dit is duidelijk een criminele daad die we afkeuren”, liet Maha Akeel van de OIC weten.

”Ze beweren dat ze hun daden uitvoeren in naam van de islam maar hun gedrag heeft niets met de islam te maken”, aldus Akeel. De OIC zegt bezig te zijn met een conferentie waarin de buitenlandministers van haar 57 lidstaten bespreken hoe de opmars van IS gestuit kan worden.

Akeel, hoofd pr bij de OIC, vindt dat opgehouden moet worden met IS een islamitische organisatie te noemen. Ze onderschrijft een campagne van Al-Azhar, de voornaamste islamitische autoriteit in Egypte die daar ook toe oproept.

Sheikh Mahmoud Ashour, voormalig onderimam bij de Al-Azharuniversiteit noemde de moord op Sotloff tegen Al Arabiya onmenselijk. “Er bestaat geen enkele religie die de moord op een menselijke ziel accepteert. De ziel is iedere ziel, moslim of niet, en daarmee is (de daad) in strijd met de wil Gods en in strijd met wat de profeet Mohammed heeft gebracht”.

Internationaal hebben meer vooraanstaande moslims de moord op Steven Sotloff veroordeeld. [Novum/Radio.NL]