Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 16: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was ook in week 16 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede gevolgd door Radio 10 op de derde plaats.

Foto: Pixabay

Deze meting zijn voornamelijk de gebruikelijke schommelingen te zien. NPO Radio 5 stond vorige week in het teken van ‘De week van de Arbeidsvitaminen’ wat tot een stijging van het marktaandeel leidt.

Sky Radio zond vorige week de ontknoping van de Sky Top 1000 uit, maar opmerkelijk genoeg is de zender gedaald qua marktaandeel. Bij 3FM is het marktaandeel weer tot boven de 2% gestegen.

Ook onderzoekt het NMO de de invloed van de tv-uitzending van The Passion op het weekbereik van NPO Radio 2 in week 14.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 94 zenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]