Search
Close this search box.

Radio 538 start maandag met de 10s Top 538

Terug van weggeweest: de 10s Top 538 op Radio 538. Dit zijn de 538 beste hits uit de periode van 2010 tot en met 2019. Vanaf maandag (1 mei) zendt het landelijke radiostation de lijst vijf dagen uit.

De 10’s waren de jaren waarin de reggaeton-invloeden zich over de wereld verspreidden door de opkomst van streamingdiensten, maar ook muziek van eigen bodem steeds populairder werd.

Kijk bijvoorbeeld naar grote Nederlandstalige hits als ‘Zoutelande’ en ‘Hij Is Van Mij’. Popsterren als Rita Ora, Mabel en Dua Lipa flirtten in de 10’s richting Electronic Dance Music (EDM) en DJ’s als Martin Garrix, Hardwell en Armin van Buuren juist richting popmuziek.

Ook waren de jaren 10 hét decennium van de Scandinavische artiesten zoals Kygo, Zara Larsson en natuurlijk Avicii.

De laatste keer dat Radio 538 de 10s Top 538 uitzond was in 2021. Toen stond ‘Wake me Up’ van Avicii op één, gevolgd door ‘Rolling in the deep’ van Adelle en ‘Animals’ van Martin Garrix. Wie er dit jaar op 1 staat, is op vrijdag 5 mei tijdens de ‘Coen & Sander Show’ te horen. Stemmen kan nog tot en met zondag 22 uur.

De derde editie van de 10s Top 538 is vanaf maandag elke werkdag tussen 8 en 18 uur te horen op Radio 538. Zaterdag 6 mei worden de 100 grootste hits uit de lijst nog een keer herhaald. [RadioWereld.NL]