Alex Zane nieuwe ochtenddeejay op Xfm Londen

Het alternatieve jongerenstation Xfm in Londen heeft besloten om de gaten die ontstaan zijn door het vertrek van de ochtend- en middagdeejay intern op te vullen. Vanaf eind mei zal Alex Zane de ochtendshow voor zijn rekening gaan nemen, terwijl Ian Camfield sinds enkele weken officieel de middagshow voor zijn rekening neemt.

Begin april raakte Xfm in zwaar vaartwater doordat binnen twee weken tijd zowel middagdeejay Richard Bacon, als ochtenddeejay Lauren Laverne besloten om het station te verlaten. Xfm moest dus in korte tijd twee belangrijke tijdsvakken zien te vullen. Daarom werd voor de middag tijdelijk een beroep gedaan op komiek Paul Tonkinson. De ochtend werd tijdelijk overgenomen door Claire Sturgess en Ian Camfield. Laatstgenoemde is nu gepromoveerd naar de middag, waardoor Tonkinson weer terugkeert naar zijn oude tijdslot tussen 13 en 16 uur.

De ochtendshow zal met ingang van 29 mei vijf dagen per week gepresenteerd gaan worden door Alex Zane (foto). Al sinds 2003 is Zane werkzaam voor Xfm. In eerste instantie presenteerde hij hier een programma in het weekend, maar sinds een paar maanden viel hij al op vrijdag in voor de vertrokken Laverne. Nu zal Zane ‘horizontaal’ gaan in de ochtend. Naast zijn werkzaamheden voor Xfm is Zane, samen met Alexa Chung, ook nog presentator van het muziekprogramma ‘Popworld’ op de televisiezender Channel 4. Daarvoor was hij ondermeer te zien op MTV. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten