Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Animatieserie ‘Café De Wereld’ stopt

De satirische animatieserie ‘Café De Wereld’ van het Vara-programma ‘De wereld draait door’ stopt. Het is na twee jaar “tijd voor iets nieuws” volgens de Vara. Momenteel worden er nieuwe ideeën ontwikkeld voor het nieuwe seizoen, dat in september van start gaat. De serie was eerder te zien als onderdeel van het tv-programma ‘Vara laat’. In totaal zijn er meer dan vierhonderd afleveringen gemaakt van ‘Café De Wereld’.

Jeroen van der Boom
Zanger en entertainer Jeroen van der Boom leende zijn stem aan verschillende personages in de animatieserie. Hij kan leven met de beslissing van de Vara. “Meer dan drie jaar sprak ik wekelijks stemmetjes in voor de serie, maar ik wil niet eeuwig door het leven gaan als de grote imitator van bijvoorbeeld een Gerard Joling”, legt hij uit. “Ik vond het een grote eer om de stemmen te doen van onder anderen Joling en Joop van den Ende, maar hoe je het ook wendt of keert: het is mooi geweest.”

Pilot
Toch wil de 35-jarige zanger nog niet helemaal afscheid nemen van het imiteren van bekende Nederlanders. “Ik heb net met hetzelfde team als ‘Café De Wereld’ een pilot opgenomen van een nieuwe animatieserie met imitaties”, vertelt Jeroen. “Misschien kan dat worden ondergebracht in een ander programma.” [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten