Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Beeld en Geluid redt Gouden Beelden op tijd

De Gouden Beelden zijn van de ondergang gered. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is bereid begin volgend jaar de uitreiking van de vakprijzen voor radio- en televisieprogramma’s en programmamakers op zich te nemen, in samenwerking met de Stichting Academy Awards. De categorieën en juryleden van de Beeld en Geluid Awards, zoals de Gouden Beelden gaan heten, worden in het najaar bekendgemaakt.

Eerder deze week werd bekend dat de commerciële omroepen RTL en SBS niet meer willen meewerken aan de jaarlijkse televisievakprijzen. Zij vinden dat ‘de uitreiking van de Gouden Beelden zich heeft ontwikkeld tot een eerbetoon aan de publieke omroep’. Daardoor dreigde er na elf jaar een einde te komen aan de prijsuitreiking.

Algemeen directeur Edwin van Huis van Beeld en Geluid vindt de vakprijzen daarvoor te belangrijk. “Met de stichting Academy Awards naast ons zijn we verzekerd van een inhoudelijk uitstekende beoordeling van de radio- en televisieprogramma’s en programmamakers van alle commerciële en publieke omroepen”, meent hij. Wat RTL en SBS hiervan vinden is nog niet bekend. Ook Paul Römer, voorzitter van de Stichting Academy Awards, is blij met het initiatief van Beeld en Geluid om het voortbestaan van de prijzen te garanderen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten