Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Betuwelijn op Radio en TV Gelderland

Koningin Beatrix zal op zaterdag de Betuwelijn officieel in gebruik stellen. Radio en TV Gelderland zal deze week terugkijken op het hele project en vooruitkijken naar de toekomst van de omstreden Betuwelijn. Rond de opening wordt een extra televisie-uitzending gemaakt, met discussie, beelden vanuit de lucht en de documentaire “Ge houdt d’r niks aon tege”.

In het TV-programma Actueel op woensdag is een verslag te zien van de stand van zaken rond het doortrekken van de lijn in Duitsland. Daarnaast zocht de redactie mensen op die in de loop der tijd letterlijk plaats moesten maken voor de aanleg van de lijn.
 
Op zaterdag 16 juni is er een extra televisie-uitzending van 14.00 tot 16.00 uur. Daarin ondermeer luchtopnames van het tracé, die de afgelopen dagen gemaakt zijn door de TV Gelderland Helicam. Vergelijkbare opnames zijn een paar jaar geleden gemaakt en goed is te zien wat de aanleg voor het landschap heeft betekend. Om 15.00 uur wordt live verslag gedaan van de opening door Koningin Beatrix en daarna volgt de documentaire “Ge houdt d’r niks aon tege”. In deze ruim drie kwartier durende documentaire laat men zien welke invloed de komst van de lijn heeft gehad op het leven in het gebied waar ze geboren is. Deze uitzending wordt op zondag 17 juni op hetzelfde tijdstip herhaald.
 
Op de website van Omroep Gelderland is een uitvoerig dossier Betuwelijn te vinden, met ondermeer oude en nieuwe reportages en luchtopnames uit het verleden. In de loop van de week zal dit dossier dagelijks met nieuwe reportages en beelden worden aangevuld. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten