Zoeken
Sluit dit zoekvak.

D66 wil meer cultuur op Nederlandse tv

D66-Tweede Kamerlid Boris van der Ham heeft minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen vragen gesteld naar aanleiding van berichten over een tekort aan middelen voor culturele televisie.

Het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties verstrekt subsidies voor de productie en ontwikkeling van radio- en televisieprogramma’s en programmamateriaal ten behoeve van de landelijke en publieke omroep.

Het Stimuleringsfonds zegt dat de productie van culturele omroepprogramma’s stagneert door een gebrek aan geld. Hierdoor moet het fonds documentaires afwijzen die het graag gerealiseerd had. Het voor 2007 beschikbare bedrag voor de productie van jeugdprogramma’s is nu al helemaal op, zo schrijft D66.

Boris Van der Ham wil van de minister Plasterk weten of hij bereidt is meer geld vrij te maken voor cultuur op televisie, radio en internet. “Het budget van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties is sinds 1999 niet meer structureel verhoogd, en materiaal gezien alleen maar afgenomen. Hierdoor blijven bijzondere en artistiek hoogwaardige programma’s op de plank liggen. Tijd voor de minister om hier iets aan te doen,” aldus Van der Ham. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten