Search
Close this search box.

Delta Lloyd neemt investeringsvehikel De Mol over

Delta Lloyd wil Cyrte Investments overnemen, het investeringsvehikel van John de Mol. Cyrte Investments bestaat uit twee beleggingsfondsen; het Cyrte Fund I en het in mei opgerichte Cyrte Fund II, dat onder andere de recent bekendgemaakte investering in Endemol herbergt.

Delta Lloyd zal in eerste instantie voor een bedrag van EUR 150 miljoen deelnemen in Cyrte Fund I, waar de nadruk ligt op de sectoren Media, Telecom en Technologie. Ook pensioenfonds PGGM investeert in dit fonds, met een bedrag van EUR 500 miljoen.

Andere investeerders in Cyrte zijn ABN AMRO Merchant Banking en Talpa Beheer, het prive-investeringsfonds van De Mol. Volgens Delta Lloyd heeft de verkoop van Cyrte Investments geen invloed op de investering in Endemol en het belang en de betrokkenheid van John de Mol daarbij. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten