Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Duitse politie neemt mediabus in beslag bij G8’

De Duitse politie heeft woensdag de zogenoemde Nederlandse mediabus in beslag genomen bij de G8-top in Heiligendamm. De politie vermoedde dat de bus werd gebruikt als illegale radiozender. Volgens de alternatieve nieuwssites Indymedia en Andernieuws die de bus huren, gebruiken freelance journalisten de bus om verslag te doen over de top.

Illegaal radiostation
Volgens een woordvoerder van Andersnieuws was de bus geen radiostation, maar een ‘mediawerkplek’. “Hier werkten fotografen en verslaggevers. Die konden hun laptop aan het draadloze internet in de bus koppelen. De Duitse politie zag de internetantenne vermoedelijk ten onrechte aan voor de radioantenne.”

Indymedia zegt dat de bus bovendien een vergunning heeft om in Bad Doberan bij de G8-top te zijn. Toch doorzocht de Duitse politie dinsdag de bus al, omdat het aangezien werd voor een illegaal radiostation. Woensdag nam de politie het voertuig in beslag. Wat er met de mediabus gebeurt is niet bekend. Op de bijeenkomst van de G8-top praten de rijkste industrielanden onder meer over de klimaatverandering en aanpak van armoede op het Afrikaanse continent. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten