Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: donderdag 14 juni (2)

Van het Commissariaat voor de Media heeft Radio Noordzee toestemming gekregen om uit te zenden. Het wachten is nu alleen nog op een etherfrequentie. Als die er is willen de initiatiefnemers regionaal de ether in met ‘ethisch verantwoorde’ programma’s, waarbij de nadruk ligt op religieus, Nederlandstalig en schlagers.

Willem Rense Post is een van de initiatiefnemers. Hij liep al lang rond met plannen voor het opzetten van een eigen radiostation. ,,Het kreeg allemaal vastere vormen toen een groep programmamakers na interne strubbelingen wegging bij Urk FM.” Lees verder

Ode
Marc-Marie Huijbregts, Willeke Alberti, Simone Kleinsma en Rob de Nijs brengen op 22 oktober een muzikale ode aan Robert Long. Het is de dag waarop de vorig jaar overleden zanger werd geboren. De artiesten zingen tijdens ‘A la Longue, een hommage aan Robert Long’ liedjes uit zijn omvangrijke oeuvre. Ze worden op deze avond in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam begeleid door het orkest van Koos Mark. Lees verder

Party
Prins Willem-Alexander en prinses Máxima beginnen een rechtszaak tegen het roddelblad Party, omdat het blad vorige week foto’s van een privé-uitje heeft gepubliceerd. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bevestigde dinsdag een bericht in Het Parool dat het prinselijk paar de publicatie als ,,een ernstige aantasting van hun privacy” beschouwt. Lees verder

Dagblad
Het Openbaar Ministerie (OM) in Alkmaar heeft een zaak tegen het Noordhollands Dagblad en een cartoonist geseponeerd. Dit heeft een woordvoerder van het OM dinsdag bevestigd. Wethouder Bernard Fritzsche van Den Helder deed begin dit jaar aangifte wegens smaad en belediging, omdat de krant de fatsoensnormen volgens hem had overschreden door een spotprent over het faillissement van welzijnsorganisatie Stichting Triton te publiceren. Lees verder

PO
De eerste regionale commercials zijn deze week van start gegaan op Uitzendinggemist en andere sites van de publieke omroep. Ster wil met regionaal adverteren ook kleinere bedrijven aantrekken. Van een autobedrijf met vestigingen in onder meer Hillegom, Katwijk en Hoofddorp zijn deze week de eerste regionale commercials te zien op de sites van de Publieke Omroep. De commercials zijn uitsluitend te zien voor kijkers die wonen in de regio waar de vestigingen zich bevinden. De woonplaats van een kijker wordt bepaald aan de hand van het IP-adres. De Publieke omroep vertoont al ruim een jaar commercials voorafgaand aan streams op haar sites. De commercials hebben meestal de vorm van een flashanimatie, duren 15 seconden en worden altijd voorafgaand aan een uitzending getoond. Lees verder

 
Hertenkamp
Maandenlang is er onderhandeld, maar de theaterhit Mug Inn, waarin Hertenkamp-acteur Marcel Musters de zingende Turkse kroegbaas Ergün Karacabay speelt, wordt een tv-serie. Verwacht wordt dat de serie in het najaar van 2008 op de buis komt. Lees verder

NVJ
Journalistenvakbond NVJ doet donderdag in een brief een laatste poging uitgever PCM tot openheid van zaken te bewegen. De bond onderzoekt of sprake is geweest van wanbeleid bij het uitgeefconcern, maar krijgt tot nu toe geen volledige medewerking. Als het concern niet meewerkt, stapt de NVJ naar de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Dat liet een woordvoerder van de bond woensdag weten. Lees verder

Gerelateerde berichten