Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: donderdag 14 juni (1)

Als publieke omroep zijn we – nu bijna een jaar geleden – voortvarend van start gegaan met digitale themakanalen. Simpelweg omdat de publieke omroep op alle platforms aanwezig moet zijn om het publiek te volgen in zijn veranderend mediagebruik. Er is – in een periode dat er vanuit Den Haag zware bezuinigingen waren opgelegd – 12 miljoen euro vrijgemaakt voor het opstarten van 17 digitale themakanalen.

Sindsdien is er door omroepen goed samengewerkt om de kanalen inhoudelijk van de grond te tillen. In dat eerste jaar is ook meteen een belangrijke overeenkomst gesloten met de VECAI over de distributie van de kanalen via de digitale kabeltelevisie. Bij elkaar was dat eerste jaar – in mijn beleving – publieke omroep op zijn best. Innoverend, slagvaardig en daadkrachtig. We waren de eerste en het resultaat mag er zijn. Publiek Centraal vroeg me in deze openingsblog de balans na het eerste jaar op te maken en mijn kijk op de toekomst van themakanalen te geven. Ik doe dat graag en ik ben ook benieuwd naar jullie kijk op deze zaken. Lees verder

Koken
Koken op tv is populair. Er bestaat een grote mediabelangstelling voor en sponsors staan in de rij. Het aantal tv-programma`s met een kok breidt zich daarom in hoog tempo uit. Na aanvankelijke scepsis lijkt er vandaag de dag ook onder de beroepsgroep meer respect voor het werk. Wellicht speelt hierbij een rol dat koken op tv het koksvak status en glamour heeft gegeven. Lees verder

Tv
Benzinediefstal in Zaanstreek-Waterland is met negentig procent gedaald sinds de politie vanaf januari doorrijders bij tankstations in het televisieprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland in beeld brengt. Vanwege het succes worden binnenkort ook beelden van doorrijders bij Amsterdamse tankstations uitgezonden. Michel Tulleken van de politie Zaanstreek-Waterland spreekt inmiddels van een luxeprobleem. ”We hebben amper nieuwe beelden van benzinedieven voor de uitzendingen. Het preventieve effect is enorm. We hebben negen van de vijfentwintig uitgezonden zaken opgelost en ook vier gestolen auto’s opgespoord.” Lees verder

NVJ
Journalistenvakbond NVJ doet donderdag in een brief een laatste poging uitgever PCM tot openheid van zaken te bewegen. De bond onderzoekt of sprake is geweest van wanbeleid bij het uitgeefconcern, maar krijgt tot nu toe geen volledige medewerking. Als het concern niet meewerkt, stapt de NVJ naar de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Dat liet een woordvoerder van de bond woensdag weten. Lees verder

PCM
De ondernemingsraad van uitgever PCM en de journalistenvakbond NVJ stappen naar de rechter. Ze willen dat de ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam onderzoekt of er sprake is geweest van wanbeleid bij het uitgeefconcern. Dat schrijft de Volkskrant, onderdeel van PCM. Lees verder

Gerelateerde berichten