Search
Close this search box.

Festival Classique Denhaag live bij de Avro

De Avro zal via radio en televisie uitgebreid aandacht besteden aan Festival Classique. Van 15 tot en met 17 juni verandert de Haagse binnenstad voor liefhebbers van klassieke muziek. Festival Classique brengt drie dagen lang 150 concerten op 20 verschillende binnen- en buitenpodia.

‘Het is het grootste klassieke muziekfestival dat Nederland ooit heeft gekend’, zo meldt de Avro. In totaal nemen ruim 650 musici deel aan het Festival Classique.Op donderdagavond 14 juni is bij de Avro een live verslag te zien van het Edison Klassiek Gala. Dit gala vormt de aftrap van het driedaagse festival dat een dag later voor het grote publiek wordt geopend. Op zaterdagavond 16 juni zendt men een live-registratie uit van het concert van het Residentieorkest. Van 14 tot en met 17 juni zal de Avro ook op Nederland 2 dagelijks Festival-journaals verzorgen.

Radio 4
Radio 4 zendt in totaal 24 uur uit vanuit Den Haag. Daarbij worden negen concerten uitgezonden. Aan deze uitzendingen werken alle omroepen op Radio 4 mee. Ook het AVRO-radioprogramma Opium komt live vanaf een festivaltent in Den Haag. Op zaterdag 16 en zondag 17 juni kan de uitzending van het kunst- en cultuurmagazine gratis worden bijgewoond. Meer informatie is te vinden op de website van de Avro. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten