Search
Close this search box.

John de Mol tevreden over Gouden Kooi

Het tv-programma De Gouden Kooi wordt steeds meer wat John de Mol voor ogen had. Dat vertelt de omroepbaas donderdag in De Telegraaf. “Het begint te voldoen aan wat we destijds beoogden: reality nadert soap”, legt hij uit. “Echte mensen gaan figureren in hun eigen verhaallijnen.”

Deze week verliet een van de bewoners de luxueuze villa van het programma omdat hij de pesterijen in het huis meer dan zat was. Vooral het gedrag van bewoner Jaap, die zichzelf Mister Terror noemt, werd de 25-jarige Eric te veel. Jaap gooide onder meer paardenstront over Eric en jutte de anderen zo op, dat Eric valselijk werd beschuldigd van diefstal.

De Mol vindt niet dat het programma nu toch een treitershow is geworden, zoals zijn criticasters hadden voorspeld. “Dit gebeurt als je een groep mensen bij elkaar zet”, zegt hij. “Bovendien, bewoners die recentelijk over de schreef zijn gegaan, hebben reprimandes gehad. En om uitwassen te voorkomen, hebben we nu ook een boetebeleid ingevoerd.”

De programmamaker legt uit dat elke overtreding de ‘miljonairs’, zoals de deelnemers van de show worden genoemd, vanaf nu duizend euro zal kosten. Dat bedrag wordt afgetrokken van de tienduizend euro borg die ze bij binnenkomst in het huis moeten betalen. “En mocht de overtredende miljonair het programma uiteindelijk winnen, dan zal hij of zij voor elke overtreding een ton van zijn miljoen moeten inleveren.”

Kandidaten die meedoen aan de Gouden Kooi zitten opgesloten in een riante villa in Eemnes. Wie dat het langst volhoudt, krijgt het peperdure landgoed cadeau. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten