Zoeken
Sluit dit zoekvak.

TV Gelderland lanceert Youtube-kanaal

TV Gelderland is de eerste Nederlandse omroep die dagelijks haar programma’s verspreidt via de populaire internetsite YouTube. Sinds deze week worden alle uitzendingen op YouTube geplaatst. YouTube lanceerde deze week een aantal websites die speciaal gericht zijn op landen, waaronder Nederland. De site youtube.nl laat films en video’s uit Nederland zien.

TV Gelderland heeft op de site, die onderdeel is van de wereldwijde YouTube, een eigen kanaal youtube.com/tvgelderland. De omroep gebruikt dit kanaal omdat ze, als publieke omroep, vindt dat de gemaakte programma’s zoveel mogelijk door iedereen gezien moeten kunnen worden.

De omroep heeft de status van Premium Content Program gekregen, waardoor het mogelijk is om complete programma’s op het netwerk te zetten. YouTube kent normaal een beperking van maximaal 10 minuten voor alle geplaatste filmpjes. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten