Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kunst en Cultuur scoort bij de Avro

De Avro wordt door de Nederlandse kijkers en luisteraars gezien als dé omroep die het meeste aandacht besteed aan kunst, cultuur en klassieke muziek. Dit blijkt uit een representatief onderzoek dat in de eerste maanden van dit jaar is uitgevoerd onder 800 personen tussen 18 en 75 jaar door het markt-/opiniebureau Team Vier, uitgevoerd in opdracht van de Avro.

Op het gebied van Kunst en Cultuur scoort de Avro met 39% veruit het hoogst, vergeleken met de andere publieke omroepen. Daarna volgen Ncrv (21%), Vpro en Vara (18%) en NPS met (13%). De Avro wordt door de ondervraagden ook gezien als de omroep die de meeste aandacht heeft voor klassieke muziek. De Ncrv volgt als tweede met 13%, de Kro als derde met 12 % en de NPS met 8%.

Radio
Het publiek ziet de Avro ook als de omroep voor klassieke muziek en cultuur op radio. De dagelijkse programmering op die zender oogst veel waardering volgens de omroep. Daarmee doelt de Avro op de live concerten in het Zondagochtendconcert en het wekelijkse programma Opium op Radio 1. Voor Opium bestaan momenteel ook plannen voor een televisieversie in samenwerking met Cultura.

Avro directeur Willemijn Maas: “Wij zijn erg blij dat de Avro door de ogen van het publiek gezien wordt als dé omroep voor kunst, cultuur en klassieke muziek. Dat verbaast ons overigens niets, want er zijn al ruim 53000 mensen die alleen al vanwege het kunst en cultuur aanbod van de Avro specifiek lid zijn geworden van Avro Cultuur. Het is heel mooi dat de Raad van Bestuur van de NPO, maar ook minister Plasterk, kunst en cultuur hoog op de agenda heeft staan. De tijd dat Kunst en Cultuur het stiefkind van de NPO dreigden te worden, lijkt daarmee gelukkig voorbij te zijn. De Avro ondersteunt dit van harte, nu en in de toekomst; mede in het belang van alle mensen in Nederland die kunst en cultuur een warm hart toedragen en ervan genieten”. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten