Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Minder Nederlandstalige muziek op Vlaamse radiozenders

Op de grote Vlaamse radiozenders wordt steeds minder Nederlandstalige muziek gedraaid. En de Nederlandstalige artiesten komen veruit het meest aan bod op VRT Radio 2. Dat blijkt uit een analyse van het Belgische radiolandschap door de reclameregie IP. Maar volgens Radio 2 kloppen de cijfers helemaal niet.

IP analyseerde de programmaroosters en muziekstijlen van twaalf Vlaamse zenders. Daaruit blijkt volgens IP dat het aandeel Nederlandstalige muziek in twee jaar tijd gedaald is van 5 procent naar 3 procent. Een opvallende vaststelling is ook dat de regionale zender Radio Mango meer Franstalige dan Nederlandstalige nummers draait.

VRT Radio 2 is met 14 procent Nederlandstalige plaatjes veruit de koploper. Toch is ook op die VRT-zender het aandeel Nederlandstalige muziek met 4 procent gedaald, aldus IP. Maar Radio 2 betwist de cijfers. “IP baseert zich voor zijn onderzoek op slechts één uitzenddag (21 november 2006). Dit kan nooit een representatief beeld geven”, aldus Radio 2.

Radio 2 zegt zelf over de hele maand november (2006) 18% Nederlandstalige muziek te hebben gedraaid. Over de maanden januari tot en met juni 2007 zou dit percentage op 19% liggen, zo meldt de zender. 29% Hiervan is Vlaams product [VRTnieuws/Radio.NL]

Gerelateerde berichten